Szörnyes másnapos voltam, csináltam egy mixet

How To Dress Well, indie RnB, Tom Krell
Vágólapra másolva!
Van egy új How To Dress Well mix, ami jó, de igazából csak apropó arra, hogy egy szeptemberről írjak.
Vágólapra másolva!

Azért mindennek van határa, úgyhogy nem letölthető, csak streamelhető mixeket elvből csak nagyon ritkán hallgatok. Ezért bár nagy How To Dress Well-rajongó vagyok, a szeptemberi i think life might be elsewhere (hungover mix) című mixét láttam ugyan (sok lap beszámolt róla), meg tetszett a "koncepció" is, de kimaradt mostanáig. Egy nemrég a Fadernek készített mix feltüzelt, úgyhogy előkerestem az internetről a korábbit, és hát kiderült, milyen jó - a kedves Quart-olvasó se maradjon ki belőle csak miattam! A leírása a következő: "oké baromi másnaposan ébredtem és csináltam egy ilyen mixet. énekelni volt kedvem, de semmi másra nem volt energiám, csak hogy az ágyamban fekve énekeljek a macbook mikrofonjába. ez a mix csillapítja a fájdalmakat és valamennyire büntet is vagy hát nem is tudom. remélem tetszeni fog xoxoxoxxxxx"

Prosztó rap; AutoTune-os nyávogós rap vagy keménykedés szép / szépelgő alapokkal összeeresztve; Kanye West: Hold My Liquor (kézenfekvő választás!) és Miley Cyrus: Wrecking Ball - Tom Krell "éteri" hangján; no meg minimalista, ambientes pszeudoklasszikus zene szintén lebegős énekkel. Meg a vége felé még GG Allin is. Plusz részletek innen-onnan, "de nem emlékszem mert aztán visszaaludtam ......" Mi ebben a jó? Az, hogy tényleg, a valóságban is olyan, mint amilyennek az ember elképzeli, hogy hogyan jöhet ki ebből a koncepcióból valami jó. Nyugtat és egy kicsit bosszant is, ugyanakkor egészében tök vicces. Például azért, mert szarik mindenre, egyrészt mert túl fáradt és gyenge ahhoz, hogy olyan hülyeségekkel törődjön, hogy szabad-e egymás után rakni ezt a két zenét; másrészt meg mert túlságosan szereti a zenét ahhoz, hogy ilyen korlátokat állítson elé.

Az új mix szintén hasonló hozzáállással készült. Több Rihanna-sláger, más R&B-sztárok, újabb és újabb kajabáló rapperek találkoznak kritikuskedvenc szintimágusokkal és bass musickal. Van néhány teljesen ötletszerű, valahol az idióta és a nagyszerű közötti gyorsítás-lassítás, vagdosás, meg olyan poénok, mint a Miley Cyrus alá bevágott "Hannah Montana" kántálás a népszerű prosztórapperektől. Vagy éppen: Robert Miles Children című örökbecsűje / megagiccse szintén megrapperezve. Egy másik számból meg ezzel a kommentárral csinál új verziót: "miért is hallgatnád ennek a dalnak a többi részét?" Meghallgatható, letölthető a Faderen, számlista itt.