Bűnösnek vallja magát a Lostprophets pedofíliával vádolt énekese

Ian Watkins, Lostprophets
Vágólapra másolva!
Ian Watkins elismerte a többrendbeli szexuális visszaélést, és többek között egy 11 hónapos kislány megerőszakolását is.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Watkins eddig mindent tagadott, ám a tárgyalása kezdetén hirtelen megváltoztatta vallomását, hozzátéve, hogy súlyos metamfetamin-függő volt (egész pontosan kristályt fogyasztott rendszeresen), ezért nem emlékszik konkrétan semmire a neki felrótt bűncselekményekből. A walesi énekest összesen tizenegy rendbeli szexuális bűncselekménnyel gyanúsítják, melyekben két rajongólány segített neki, akik felajánlották a saját gyereküket Watkinsnak - így egy 11 hónapos kislány édesanyja is. A két nőt bűnrészességgel vádolják.

Forrás: AFP

A vád szerint az esetekről videofelvételek is készültek, melyeken Watkins felismerhető a hangjáról és a tetoválásairól. A vádakban szerepel pedofil képek készítése és birtoklása is. Mindhárom vádlott ügyében még decemberben várható ítélet. A hazánkban többször járt, a nu metaltól az emo érintésével a rádiórockig jutó Lostprophets többi tagja még október elején úgy döntött, feloszlatják az együttest.