Teherbe esni a rock and rolltól - hat magyar videoklip

Audio Love Nation: Stuck In The Drunk videoklip, Szabó Erika
Vágólapra másolva!
Újabb hat magyar klip a közelmúltból - az év végére alaposan felpörgő iparágat ezúttal a Punnany Massif és a PASO trükkös új klipjei képviselik, de látható Szabó Erika az Audio Love Nation klipjében, Kálloy Molnár Péter pedig a Special Providence-ében. Továbbá Derültégből és Gustave Tiger.
Vágólapra másolva!

Punnany Massif: Engedd el

A Punnany Massif új klipjében több, egymással párhuzamosan futó kis történet illusztrálja a mondanivalót, miszerint kb. a rossz dolgokat el kell engedni. Vagyis mindenféle emberek boldogtalanok az elején, aztán a végén már nem. A történet nem nagy durranás, de nem is ez a lényeg, hanem hogy jól nézzen ki (és talán hogy könnyen érthető legyen) a kissé retrósra színezett, kinézetében filmszerű klip. A rendező Ráday Péter.

PASO: Lipi Ride

Hazánk vezető skaegyüttese ezúttal a saját dobosáról, Lipi Brownról írt számot, és a Miki357 által rendezett klipnek is ő a főszereplője. A dalt az ihlette, hogy a dobos egy időben nem a turnébusszal, hanem a motorján járt koncertezni, de ebből semmi jó nem származott, és a klipre is rányomja a bélyegét a motorbiciklivel való szerencsétlenkedés. A cselekmény nem lineárisan bomlik ki, de ez külön hozzáad a jó hangulatú videó vonzerejéhez

Audio Love Nation: Stuck In The Drunk

Szabó Erika a főszereplője ennek az átlagosan induló, szürreálisba forduló klipnek. Az elején láthatóan egy elfajult buli után ébred, majd visszatérnek a részletek: bizony, az Audio Love Nation koncertje egy őrület volt a Showbarlangban! Eleinte csak kicsit furán táncol-vonaglik a főszereplő, aztán hirtelen valami kinő a hasából. Tényleg lehetséges lenne, hogy egy pillanat alatt teherbe esett a rock and rolltól? Ha igen, vajon kit-mit fog világra hozni? A válaszok elolvashatók a klipet bemutató Lángoló Gitárokon, de nem ajánljuk a kattintást - nemcsak azért, mert ők a riválisunk, hanem mert nem olyan vicces, ha tudjuk a poént. A rendező a zenekar dobosa, Jaro Mayda III.

Special Providence: Testing the Empathy

A külföldön is többször sikerrel vendégszereplő instrumentális progresszívrock-zenekar új klipjének az a Kálloy Molnár Péter a főszereplője, akit legutóbb Ákos tavalyi videójában láthattunk. Most is egy ahhoz hasonló, tépelődő figurát alakít, aki egy ember kétféle énjét alakítja, de erre megnyugtató választ csak a klip legvégén kapunk. Mindenesetre legyünk óvatosak, ha idegenek egy társasjátékot helyeznek el az ajtónk elé! A klipet a MADvision készítette.

Gustave Tiger: Mitanni Mares

A Moog kettő és az egykori Hammer of Gods három tagjából alakult Gustave Tiger előző klipje nálunk debütált, itt pedig a folytatás, mely egy afgán intróval indul Tamana és Mirwais Janan jóvoltából, és az egész klip egy barkács tévéshow keretein belül játszódik, és szerepel benne egy tündéri macska is. A klipet Rusek rendezte.

Derültégből: Kettőre

A hangszeres hiphopban utazó Derültégből a rockos-groove-os alapokban és a dallamos refrénekben, meg azért a hagyományos pop-rock kereteibe is beférő dalszerkezetben bízik. A klipben is vannak lakótelepek, lepattant és elhagyatott épületek, ahogy azt egy hiphop előadótól elvárjuk, ám utóbbiakkal szemben nemcsak MC-ket látunk, hanem a zenészek is pont fontos részei a produkciónak, és ez a klipből is kiderül. A dalt egyébként az MR2-Petőfin is lehet már hallani.