A régi lányok mind elmúltak

Meztelen Diplomaták: Füredi videoklip
Vágólapra másolva!
Az első, gyerekkori szerelemről szól a Meztelen Diplomaták Füredi című dala - úgy általában, valamint konkrétan egy bizonyos Füredi Zsófiról. A klip a Quarton látható először.
Vágólapra másolva!

A Meztelen Diplomaták itt meghallgatható, Sellő Grand Hotel című lemezén hallható szám címszereplője egy valós személy, Tóth Attila énekes-dalszerző első, gyerekkori szerelme (a történetet lásd alább). A klipben természetesen nem ő szerepel, hiszen a "kapcsolatból" nem lett semmi. Valójában Kerékgyártó Annát látjuk, mégpedig olyan - némileg "amatőr" hatású - felvételeken, amelyeket mintha csak a lányban gyönyörködő szerelme készített volna saját örömére. A klip tehát nem történetet mesél, hanem egy hangulatot ragad meg hatásosan. A készítők: Skublics Gergely, Elek Mátyás, Tóth Attila, Seltsam János.

Tóth Attila története tehát a következő: "Füredi Zsófi itt lakott két utcával följebb. Általános iskolás nagy szerelmem volt, talán nem is tudta, s mint ahogy az ilyen első szerelmekkel lenni szokott, a legszebb része az volt, hogy nem történt semmi. Azért persze igyekeztem: végignézettem vele zsinórban egy Led Zeppelin-, egy Deep Purple- és egy Guns n’ Roses-koncertet VHS-en; fölkértem táncolni egy szülinapi zsúron, majd jót nevettünk, hogy a pólója a derekánál milyen vizes lett a tenyeremtől; végül a balatoni osztálykiránduláson addig ügyeskedtem, míg a fejét a vállamra hajtotta, én pedig elkábítottam azzal a dumával, hogy a fénynek több millió év kell, mire a Tejútról ideér... Mindhiába… nyolcadik után másik gimibe ment tovább, így többet nem találkoztunk. De talán mégse hiába, mert még ma is, mikor elmegyek a háza előtt, eszembe jutnak a régi emlékek." A Meztelen Diplomaták a közeljövőben a Kiscsillag előzenekaraként koncertezik, majd a Mary Popkids társaságában játszik szilveszterkor a Kuplungban.