Egyszer találkoztam Beyoncéval

Beyoncé, Jay-Z, Drunk In Love, videoklip
Beyoncé: Drunk In Love feat. Jay-Z videoklip
Vágólapra másolva!
Melo-X nagy Beyoncé-rajongó. Letölthető remixei tisztelik az eredetit, tele vannak jó ötletekkel.
Vágólapra másolva!

A Yoncé-X című, tt meghallgatható és letölthető remix-EP (letöltéshez a Buy Album gombra kell kattintani, vagy ide) viszonylag sötétre és lefojtottra alakítja át a Beyoncé című meglepetéslemez számait. Igaz, hogy ez a megközelítés nem áll távol némelyik Beyoncé-daltól sem; de azért bőven találhatók itt érdemi ötletek is. Részben az eredetikben nem feltétlenül feltűnő részletek kiválasztásában, részben a hangulatokban. A lassú Drunk In Lust egyszerre szexi és sötét; a Ghost In The Sheet euforikus tánczenét szuszakol be az árulkodó című Haunted keretei közé. A Killa sokáig szinte teljesen megfoghatatlan, aztán végül Melo-X rapje rántja össze. A Rock It egyszerűen, de hatásosan akadozik.

Melo-X egyébként igen termékeny zenész; a Ninja Tune-nál megjelent nagyszerű, neo soul-hiphop-R&B-satöbbi lemezéről itt írtunk. Nagy Beyoncé-rajongó; mint mondja, szerinte az új lemez egyenesen "forradalmi". A remixeket nagy szenvedéllyel csinálta, és megjelentetésüket Blue Ivy második szülinapjára időzítette. Amúgy egyszer találkozott Beyoncéval, két éve szilveszterkor Solange (Beyoncé a brooklyni szcénával jó kapcsolatokat ápoló húga) buliján, "azóta csak még jobban imádom és tisztelem őt." Van a projekthez egy "videoremix" sorozat is, itt lehet megnézni a rövid, meglehetősen fölösleges izéket.

Természetesen nem Melo-X az egyetlen, aki remixelte az új Beyoncé-számokat. A SoundCloudon ezrével található újraértelmezésekből itt van egy válogatás; alább a legjobb darab közülük. Jay R Neutron pedig a teljes albumot átírta ballroom house-ba (a műfajról itt írtunk); itt lehet meghallgatni az eredményt, de sajnos nem lett igazán jó.