Vágólapra másolva!
Két elektronikus zenei producer is kirakott mostanában egy-egy hatalmas gyűjteményt a netre. Scratcha DVA a brit klubzene központi alakja, KW Griff pedig a sajátos elektronikus színteréről neves Baltimore-ban számít nagy embernek. A kettő együtt egy komoly, egész estés bulira is elég - bár nem árt előtte átválogatni a számokat.
Vágólapra másolva!

Kezdjük azzal, amelyik közelebb áll hozzám: a több néven alkotó Scratcha DVA 50 (!) számos, háromórás gyűjteményét egy lájkért cserébe a Facebookról szerezhetjük be. "Demos, vips, drafts, remixes" - szól a leírása, ennek megfelelően vannak félkész darabok is bőven. A műfaji spektrum a szépen éneklő nénis UK funky daloktól az ugató grime-rapperes, csapkodós, szirénázós számokig terjed. A legérdekesebbek azok a kísérletek, amelyekben a ritmusokkal vagy horzsolós szintihangzásokkal kísérletezik DVA - van, hogy tényleg a szó szoros értelmében kísérletek ezek, amik megmaradtak ebben a formában. Olyan jó számokat, mint például a Pretty Ugly című nagylemez (kritika) csúcspontjai, nem érdemes itt keresni; nyilvánvalóan csak az elkötelezett rajongók fogják akár csak egyszer is végighallgatni. Kisebb adagokban viszont ajánlott bele-belehallgatnia annak, akit érdekel a brit klubzene, hiszen még a félkész vázlatokon is hallatszik, hogy miért Scratcha DVA ennek az egyik meghatározó alakja, több műfajban is.

KW Griff (esetleg csak KW) pedig Baltimore-ban számít központi figurának. Akit kicsit is érdekel az elektronikus zene, tudja, hogy a városnak sajátos stílusa van, Bmore-nak is nevezik. Persze Baltimore-on kívül is érezteti hatását a pofonegyszerű breakbeatekre építő, minimalista - esetleg csak néhány loopolt mintát tartalmazó - house-változat. KW Griff nemrég 40 számot rakott ki a Soundcloudra, egyenként lehet őket letölteni. Vannak elég sok remix, a híres slágerek néhány részlete köré lazább, néha egészen diszkós dobok kerülnek, és már kész is. Izgisebbek a saját számok: kemények, agyatlanul odaverősek, néhol kifejezetten viccesen csinálják ezt. Az alábbi szám számít nagy slágernek, megérdemelten; még Skrillex is játszotta. Ha ennyire ütős nem is, de azért sok elég jó szám van még itt, csak győzze az ember átugrálni azokat, amik a klubon vagy éppen a deszkás közösségen kívül nem működnek.