Vágólapra másolva!
Edgar Allan Poe és Shakespeare szövegein tanította volna a hasonlatot, metaforát, szójátékot és egyéb költői eszközöket egy floridai tanár, de nem járt sikerrel. Elővette Lil Wayne-t.
Vágólapra másolva!

Az angoltanár arra kérte nyolcadikos diákjait, hogy a 6 Foot 7 Foot című Lil Wayne-sláger szövegében húzzák alá a költői képeket. Ezt cenzúrázás nélkül nyomtatta és osztotta ki. Van benne nagy mennyiségű káromkodás (a "fuck" és származékai kilencszer fordulnak elő), a "nigger" szó sokszor, továbbá nyílt erőszak és szex. És például egy ilyen összetett költői kép (vigyázat, csúnya szavakkal!): "az élet a kurva, a halál a húga / az alvás az unokatestvérük / elbaszott egy családi fotó".

A szülők természetesen felháborodtak, az iskola pedig három napra felfüggesztette a tanárt. Az igazgató közleményében elmagyarázta, hogy a tanár célja az volt, hogy köznyelvi példával világítsa meg azt, amit Shakespeare és Poe szövegei alapján nem értettek a gyerekek. A választott anyag azonban "nem felelt meg az iskola követelményeinek, és nem is kapott engedélyt." A tanár is belátta már, hogy hibázott.