Annyian röhögtek Miley apján, hogy felkerült a slágerlistára

2014.02.22. 10:04

Bár vannak, akik szeretik, Billy Ray Cyrus Achy Breaky Heart című slágerének új, hiphoposnak mondott változatának klipjét legtöbben röhögés és/vagy szörnyülködés céljából nézik meg. De ettől még a kattintások száma feljuttatta a slágerlistára.

A videó, amely nálunk is nagy sikert aratott, tíz nap alatt hétmilliós nézettséget ért el a YouTube-on. Mivel tavaly február óta ez is beszámít a Billboard Hot 100 listás helyezésbe, az Achy Breaky 2  fel is jutott a 80. helyre. Ha ez nem tűnik olyan nagy számnak, akkor tegyük hozzá, hogy ezt szinte kizárólag a videó netes nézettségének köszönheti, vagyis a rádiók alig játsszák, és nincs túl sok ember, aki hajlandó pénzt adni azért, hogy birtokolja. A kommentek és a like - dislike arány, na meg a kritikák alapján bizonyos, hogy a nagy többség nem azért nézi meg, mert tetszik neki, de ettől még a kattintás az kattintás marad.

A Hot 100 listán a Billboard egy-egy szám népszerűségét méri, ami nem olyan objektív szám, mint például a lemezeladás. Ezért gyakran változtatják a mérési módszert, attól függően, hogy különböző korokban hogyan nyilvánul meg, hogy egy-egy számot szeret a közönség, illetve ezek súlya miként viszonyul egymáshoz. Mint azt bővebben itt elemeztük a Harlem Shake sikere kapcsán, a YouTube-nézettség beszámítása egyrészt érthető ennek alapján, másrészt kedvez az ún. vírusvideók még további terjedésének.

Billy Ray Cyrus a Rolling Stone-nak beszélt a dalról. Azt nem árulta el, hogy lányának tetszik-e. "Az elmúlt hét évben annyian kérdezgettek engem őróla, hogy azt hiszem, most eljött az ideje, hogy ő válaszoljon rólam szóló kérdésekre" - tréfálkozott. Azt viszont elmondta, hogy Miley Cyrus nemrég elárulta neki, hogy gondolkodott apja karrierjéről, és arra jutott, hogy ugyanazt kéne csinálnia, mint neki, a lányának: "amikor a világ azt mondja, hogy menj balra, te fordulj jobbra". "Nem tudom, hogy szokott-e még ezen gondolkodni, de ha igen, és megnézi ezt a videót, akkor azt mondja majd magának: igen, odafigyelt rám az öreg." Az interjúból az is kiderül, hogy a feldolgozást készítő Buck 22-val a rapper-producer édesanyjánál, Dionne Warwick énekesnőnél találkozott Billy Ray Cyrus, amikor felvették Hope Is Just Ahead című duettjüket. Ez ugyanakkor került fel a YouTube-ra, amikor az Achy Breaky 2, de a nézettsége még nem érte el az ötezret.