Az Arctic Monkeys a Volt nagy meglepetése

Vágólapra másolva!
2014. július 6-án, vasárnap lép fel az Arctic Monkeys a Volt Fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Pont az Arctic Monkeys melles-motoros klipjének megjelenése után jelentette be a Sziget, hogy ők lesznek a múlt héten beígért nagy meglepetés. Mivel a régióban nyáron csak itt lépnek fel, a szervezők több tízezer vendéget várnak a hétvégére. A napon nemcsak Arctic Monkeys-koncert lesz, hanem igyekeznek "teljes értékű fesztiválnapot" összehozni.

Az Arctic Monkeys-napra külön jegy vásárolható március 7. péntek déltől. 13 990 forintba kerül, majd később 14 990 Ft, június 17-től pedig 15 900 forint lesz az ára. Március 7-től már olyan bérleteket is lehet kapni, amelyekben benne lesz a plusznap is. Aki pedig korábban megvette már a Volt-bérletét, kedvezményes jegyet vehetnek 8 990, 9 990, illetve 10 990 forintért. Bővebben lásd a hivatalos honlapot.

A sajtóközleményből kiderül, hogy a Szigetre szerették volna hívni a zenekart, de akkor nem értek rá, ezért mennek a Volt plusznapjára. "Természetes, hogy egy Arctic Monkeys nagyságrendű produkciót elsősorban a Szigetre próbáltunk elhozni idén is, hiszen a csapat rajongói - itthonról és külföldről - biztosan megtöltenék a nagyszínpadunk egész küzdőterét" - olvasható a közleményben Gerendai Károly főszervező nyilatkozata. "Ráadásul az Arctic Monkeys évek óta a kívánságlistánk éllovasa, ezért nagyon bizakodtunk, amikor tavaly az általunk szervezett törökországi fellépésük alkalmával ígéretet tettek, hogy idén megpróbálnak hozzánk is eljutni. Az idei - egyébként is bíztatóan alakuló - Sziget-program valódi koronája lehetett volna, ha augusztusban végül Európában turnéznak. Amikor eldőlt, hogy mégsem jó nekik a Sziget időpontja, szerencsére ki tudtuk használni a portfoliónk lehetőségeit és nem kellett lemondani róluk."

A sajtóanyagban olvasható Sopron országgyűlési képviselője, Firtl Mátyás nyilatkozata is: "A soproniak és a fesztivál hasznát is élvező vendéglátósok, szállásadók, szolgáltatók nevében is mondhatom: külön öröm számomra, hogy az Arctic Monkeys személyében Nagy-Britannia ma legfontosabb zenekara látogat el hozzánk és annak is, hogy ezáltal egy nappal tovább részesülhetünk a VOLT Fesztivál adta örömökből."