Zenekarokat vár tehetségkutatójára a Szimplakert

bitang együttes
Vágólapra másolva!
A szórakozóhely az idén is megrendezi a Szimpla Lemming programot, a győztesek fellépési lehetőséget, lemezt, kiadót és berlini koncertlehetőséget nyerhetnek.
Vágólapra másolva!

A program tavaly indult azzal a céllal, hogy felkutassa, bemutassa, és több lehetőséghez juttassa a tehetséges fiatal zenekarokat. Idén március 16-áig lehet jelentkezni a Dalok.hu-n, a szervezők főleg olyan zenekarok jelentkezését várják, amelyek "saját vagy sajátos zenét játszanak, és képesek egy teljes koncertet adni." A bejutott zenekarok egy egész estés koncertet adnak a Szimplakertben, és mindegyiküktől készül egy professzionális videó is egy-egy számmal, melyeket április végén közzéteszünk itt a Quarton, és szintén itt szavazhat majd a közönség is a kedvencére. A legalkalmasabb zenekart a koncertek után a Szimpla Stúdió munkatársai és egy szakmai zsűri választja ki, melynek tagjai: Krulik Zoltán, a MAKÁM zenekar frontembere, a Fonó Zeneház volt művészeti vezetője, illetve Biljarszki Emil, a Dalok.hu szerkesztője, a Fókatelep és Meszecsinka zenekarok vezetője, Riesz Gábor a Narrátor Records képviselője, Molnár Bence és Latorczai Balázs a Szimplakert szervezői. A zenekari jelentkezés és a koncertsorozat is teljesen ingyenes.

A továbbjutó zenekar egy teljes koncertet adhat 2014 áprilisában a Szimpla Kertben, melyről profi, vágott videó készül. További díjak: egy teljes lemez felvétele a Szimpla Stúdiójában; fellépési lehetőség a berlini Badehaus színpadán; fizetett reklámkampány, és még sok egyéb. A teljes díjlistát és a jelentkezés pontos menetét itt lehet elolvasni. Tavaly a Bitang együttes jutott lemezfelvételhez. Jelentkezni pedig az alábbi linken lehet.