Vágólapra másolva!
A területen zajló munkálatok miatt nem tudják megrendezni.
Vágólapra másolva!

A fesztivál területén "folytatott és tervezett munkálatok következtében" elmarad a Hegyalja Fesztivál" – írták a rendezvény hivatalos Facebook-oldalán. "A végsőkig küzdöttünk ennek elkerülése érdekében, de sajnos a döntés elkerülhetetlenné vált. Nincs olyan lehetőség, amellyel megváltoztathatnánk a dolgok állását" – írták. A Hvg.hu-nak Saliga Enikő, a fesztivál szóvivője megerősítette a hírt, de nem közölt többet a portállal.

A Facebookon a kommentek között többször megerősítették, hogy nem vicc és nem kamu, valamint azt is, hogy nem pénzügyi okok állnak a háttérben. Többen felvetették, hogy máshol is meg lehetne rendezni a fesztivált. Erre azt válaszolták, hogy "a környéken nem állt rendelkezésre olyan terület, amely 100 százalékig megfelelt volna a szigorú előírásoknak. Ha más városban, más régióban lett volna megtartva, az már egy teljesen más fesztivál lett volna."

Rakamaz-Tokajon tavaly már a 14. fesztivált tartották, számos nemzetközi fellépővel; a Hegyalja az egyik legnagyobb, nem a Sziget által szervezett fesztivál. Tavalyi beszámolóink itt olvashatók.

Slayer a 2013-as Hegyalja Fesztiválon Forrás: MTI/Balázs Attila