Űrhajósok Kelenföldön - hat új magyar videoklip

Vojnits videoklip
Vágólapra másolva!
Majka egy autóban szitkozódik, a Carbonfools énekese nőt rabol, Marge a fényekkel játszik, a Hangmás tagjait klónozzák, továbbá űrhajósok Kelenföldön, és egy könnyed szívroham. Íme az utolsó pár hét magyar kliptermését jelképező jéghegy csúcsa.
Vágólapra másolva!

Majka és Curtis: Csak te létezel

Az új Majka-Curtis klipet Indián és maga Majka rendezte, és nem kerekítenek nagy feneket a dolognak: előbb egy autó körül kering a kamera, majd zárt térben láthatjuk, amint a két sztárnak megszakad a szíve (különösen a magas hangon áriázó Majkának). A rendre őrülten népszerű videókkal jelentkező párosból egyébként most inkább Curtisen van a hangsúly, Majka a klip első felében megelégszik annyival, hogy az autóban bazmegezik. Ez utóbbi azonban csak a szereplőkben feltoluló, őrülten mély érzelmeket jellemzi, és a klipet bő két hét alatt már majdnem másfél milliószor játszották le.

The Carbonfools: Closer

A Carbonfools klipjében is részt vett alkotóként a zenekar egyik tagja, nevezetesen Titusz, aki Kögével együtt rendezte a videót, melyben egy maffiasztori keretében Fehér Balázs elrabol egy nőt, ám ahelyett, hogy annak rendje és módja szerint lehajítaná egy szakadékba, egészen más tervei vannak vele. A klip alapötletéhez képest azonban túl sok a négy perc, és ezt a videó második fele sínyli meg igazán.

Marge: Stronger

A Dal középdöntőjéig jutó Marge - akivel itt olvasható nagy interjúnk - új száma és klipje is az énekesnő megújulására koncentrál. A rövidfilm-rendezőként már bizonyító Kárpáti György Mór által rendezett klip főszereplője az amúgy is fotogén Marge, aki a zene hangulatainak változásától függően más-más színben és fényekben tűnik fel. Az látszik, hogy valódi vizuális szakembereket vonultat fel a klip, ám akik kicsit több cselekményt, vagy akciót várnak egy kliptől, azok egy idő után unni fogják.

Hangmás: Tudom, hogy hol lax

"Amióta van a Hangmás, gyakran megkaptuk, hogy mi egy ilyen nagyon sötét hangulatú, komolykodó dark zenekar vagyunk... Most itt a bizonyíték, hogy belül igazából olyanok vagyunk, mint egy durván betripezett Hello Kitty klónhadsereg!" – mondta Minda Endre énekes az új klipről a Recordernek, és a klipben láthatjuk a zenekar tagjait megtöbbszörözve, és még pár hasonló animációs trükköt. A klipet Vandad Kashefi (Anormal Sessions) rendezte.

Vojnits: Confused

Vojnits Márton az év elején debütált énekes-dalszerzőként, és a Confused című dalához készült el első klipje. A Kovács István rendezte videó tűéles, szépen felvett képeivel tipikusan Vimeo-kompatibilis mű, melyet részben a Bálnában, részben pedig a csodaszép Kelenföldi Hőerőműben rögzítettek, és amelyben a főszereplő szerelmespár váratlanul szkafanderben találja magát.

Sunset: Szívroham

A 2007 óta működő, "modern metált" játszó Sunset zenekar klipjében a zenekar mellett a rajongók játsszák a főszerepet, ők éneklik a dalt, méghozzá jó sokan. Sőt, nem ám csak sima rajongókról van szó, hanem egyéb együttesek (például az Insane és a Turn of Mind) tagjai is feltűnnek a Szűcs Miklós által rendezett videóban.