A Nirvana négy énekesnővel vonult be a Dicsőségcsarnokba

Nirvana, St. Vincent, Rock And Roll Dicsőségcsarnok
A Nirvana és St. Vincent a Rock And Roll Dicsőségcsarnok beiktatási ceremóniáján
Vágólapra másolva!
Nem sokkal Kurt Cobain halálának 20. évfordulója (április 5.) után beiktatták a Nirvanát a Rock And Roll Dicsőségcsarnokba.
Vágólapra másolva!

Olyan különböző énekesnők vették át Cobain helyét egy-egy számra, mint Joan Jett, Lorde, Kim Gordon (ex?-Sonic Youth) és St. Vincent. A Smells Like Teen Spiritről, amelyben Joan Jett énekelt (I Love Rock And Roll, Bad Reputation stb.), alább van egy közepesen jó YouTube-videó, a többi előadásból rövidebb részletek nézhetők meg itt.

"Egyediek voltak, hangosak, dallamosak és nagyon eredetiek" - mondta a Nirvanáról Michael Stipe. Courtney Love is megjelent a ceremónián, átölelte az életben lévő tagokat. Dave Grohl természetesen most dobolt, Krist Novoselic basszusgitározott, valamint a Nirvanával annak idején élőben, például az MTV Unplugged koncerten is játszó Pat Smear gitározott. A Rolling Stone összeszedte, hogy a négy énekesnő közül melyiknek milyen köze van a Nirvanához. Idén még az intézménynek beszólogató Kiss, Peter Gabriel, a Hall And Oates, Cat Stevens és Linda Ronstadt került be a Rock And Roll Dicsőségcsarnokba.