Milyen lenne a Billie Jean és a Smells Like Teen Spirit együtt?

Kurt Cobain, Frances Bean Cobain
Kurt Cobain és lánya, Frances Bean Cobain
Vágólapra másolva!
Neil Cicierega komikus letölthető lemezén mindent mindennel összekever, főleg a kilencvenes évek legnagyobb / legcikibb slágereit. A Smash Mouth All Star című örökbecsűje ötször (!) is előkerül. (Ha így nem ugrana be: ez az, mindenki ismeri.)
Vágólapra másolva!

Cicierega egyik alkalommal például a Daft Punkot, máskor meg, óh, minő borzalom / zsenialitás, nem mást, mint az Imagine-t veti be a Smash Mouth ellen. A Beatles Let It Be-jét pedig a Black Eyed Peas Imma Be-jével mészárolja le, amire feltehetően semmi más oka nincs, mint hogy mindkettő címében ott van, hogy Be. Előkerül még Sir Mix-A-Lot, a Talking Heads, Alanis Morissette, Kanye West, Tay Zonday, Will Smith, Lou Bega, a Smashing Pumpkins és még sokan mások (Prodigy nem, pedig igény lenne rá), a legvégén pedig egy Enya + Santana nász koronázza meg a szűk egyórás albumot.

Neil Cicierega nem a legtechnikásabb mashupkészítő, a címbeli kérdésre választ adó Bills Like Jean Spiritben például vannak zavarok. Meg különben is, már arra sem emlékszem, mikor unt rá a világ arra, hogy azon nyafogjon, hogy unalmasak a mashupok. Ámde 1) a Mouth Sounds lemez tele van idióta / zseniális ötletekkel: lehet ugyan, hogy az ember a fejét fogja tőlük, de közben muszáj legalábbis vigyorognia. Valamint 2) az egész nagyon, nagyon megragadja a kilencvenes éveket - mint azt a mix által felizgatott interneten többen is észrevételezték -, annak ellenére, hogy ugye más évtizedekből is előkerülnek számok. És mivel ez a korszak nálunk sosem múlt el, nincs más hátra, mint alább meghallgatni, vagy pedig innen letölteni - még CD minőségben is fent van! A lejátszó alatt Cicierega vicces rajzfilmje reprezentálja az ő komikusi munkásságát.