Nézze élőben Wayne Shorter és Matthew Herbert koncertjét!

Matthew Herbert Big Band
Matthew Herbert Big Band
Vágólapra másolva!
A Jazzfest Bonn záróeseménye az Electronic Beats jóvoltából élőben hallgatható június 1-én, vasárnap este, itt a Quarton, az alábbi lejátszóban.
Vágólapra másolva!

Wayne Shorter a jazz egyik legnagyobb hatású szaxofonosa és zeneszerzője, akivel kapcsolatban szinte nem is kell leírni, hogy játszott Miles Davisszel és a Weather Report alapítója stb., mert egy szinten van velük. Ráadásul, mint arról 2009-ben a Müpában meggyőződhettünk, a pályáját az ötvenes években kezdő zenész mostanában is lenyűgöző koncerteket tud adni. Ugyanabban a felállásban hallhatjuk a Wayne Shorter Quartetet, mint akkor, vagyis Danilo Perez zongorázik, John Patitucci bőgőzik és Brian Blade dobol. A koncert 20.30-kor kezdődik.

Előtte a Matthew Herbert Big Band hallható. Herbertet ugyan az elektronikus zene legnagyobbjai között szokás számon tartani, ezen belül pedig kreatív hangmintahasználatáról ismert, de egyáltalán nem idegen tőle a jazz, még akkor sem, amikor house-t játszik, pláne, amikor big bandjével lép fel. 2008-ban járt nálunk e formációjával, itt írtunk róla, itt pedig nagy interjúnk olvasható, a hangok politikai jelentésétől a tánczene utópiájáig mindenről van benne szó, no meg a kapitalizmus gyilkos természetéről. A koncert 19.00-kor kezdődik.