Parádés szereposztással és neves alkotógárdával készül a hazai színházi élet egyik új szuperprodukciója. Találkozik benne a klasszikus mese a mai trendivel. Lesz benne csoda, varázslat, de a populáris zene mellett az akció is főszerepet kap, méghozzá a közönség bevonásával. 

Ők a Játékkészítők

A magyar színházi, filmes, zenei és televíziós produkciókból ismert alkotók szövetkeztek ennek az egyedi színházi mesének a bemutatására, A Játékkészítő címmel. Egy klasszikus mese ötvözve a mai mesékkel és rengeteg zenével. Az ötletgazda, Illés Gabriella korábban nagyszabású tévés show-műsorok producereként dolgozott, most ezzel teljesen új terepre lépett: "Nemcsak egy történetet szerettünk volna elmesélni, hanem egy olyan produkciót létrehozni, ami a közönséget folyamatosan bevonja az előadásba. Egy interaktív színház megvalósításán dolgozunk."

A Játékkészítő zenés akciómese stábja a sajtótájékoztatón.Forrás: Bielik István

Populáris zene megasztárosokkal

Az akciók kidolgozásáért Divinyi Réka forgatókönyvíró felel, míg a mese zenéit Rakonczai Viktor, a dalszövegeket pedig Orbán Tamás írja. A két szerző neve alapján nyilvánvaló, hogy az akciómese zenéi mainstream popdalok lesznek. Nem is célja az alkotóknak a klasszikus musicalt létrehozni, mindenképpen a popos irányt favorizálják. Az első dal 2-3 héten belül debütál a rádiókban, de az még egyelőre titok, hogy kinek az előadásában.

A mára katicabogárrá szelídült csótány, Nagy Feró is meseszerepet ölt magára, ő lesz az egyelőre titokzatos Rettentő Borodin. Viszont Nagy Feró ide vagy oda, nem X-faktorosok, hanem két megasztár, Király Viktor és Radics Gigi énekel még a mesében, amelyhez saját zenét írnak. Viktorhoz csatlakozik majd a nővére, Linda is, akivel együtt alakítják Jancsit és Juliskát. 

Király Linda és Király ViktorForrás: Bielik István

Szabó Győző, a kismalac

Mert hogy ebben a mesében - A Játékkészítőben - tényleg minden jól ismert mesefigura feltűnik majd: Hüvelyk Matyitól Piroskán át a kismalacig, akit egyébként Szabó Győző alakít. "Nem áll távol tőlem a malackodás és a játékkészítés sem. Pláne, hogy játékkészítő grafikusként végeztem a középiskolát." 

Oroszlán Szonja és Szabó GyőzőForrás: Bielik István

A Játékkészítő tulajdonképpen egy olyan modern mese, ahol ismert mesebeli alakok tűnnek fel egy eddig soha nem látott és hallott történetben. "Ez a darab egy olyan 'road-movie', ahol a főhősök - miután végigjárták az útjukat - rájönnek, hogy minden elérhető, ha hiszünk az igazunkban, és nem adjuk fel az álmainkat" - mondja az előadás producere. 

A mai sajtótájékoztatón a színészek is megjelentek, akik egytől egyig elmondták kedvenc gyerekkori meséiket. Így például kiderült, hogy Oroszlán Szonja rajongott az Egér a Marson című meséért, és őt teljesen elvarázsolta, hogy egy egér egyedül él egy bolygón, és nyalókákat eszik. Míg Hajdú Steve a Lolka és Bolka rajzfilmet imádta, bár sokáig azt hitte, hogy ők egy és ugyanaz. Herrer Sárának az a pillanat maradt meg nagyon, amikor a Játékkészítő stábja felkérte a produkcióra. A fiatal színésznő épp a Mary Popkids zenekarral volt úton, amikor felhívták. Sára a filmvásznon, a színházak és a klubok színpadán is bizonyította már tehetségét. Sokan Fluor - Mizu című slágerének igényes akusztikus feldolgozásán keresztül ismerték meg a Kesht, és ezzel együtt Herrer Sára nevét:

Egymilliós büdzséből készül

Alföldi Róbert is dalra fakad, és megmutatja, mi is az a szint, amit korábban elvárt a mentoráltjaitól. Azonban neki sokkal izgalmasabb ebben a feladatban az, hogy eddig csak gyerekekkel dolgozott, de soha nem játszott gyerekeknek. A produkció egy többéves üzleti modell első lépcsője, és egymillió eurós büdzséből gazdálkodik. Ez a költségvetés így lehetőséget ad arra, hogy igencsak látványosan ötvözzék a színházat a tánccal, a zenével és a cirkuszművészettel.

Alföldi Róbert a Játékkészítő musical sajtótájékoztatóján.Forrás: Bielik István

Egyelőre 5 előadást terveznek az idén decemberben, a produkcióval együtt épülő Tüske Csarnokban. A mesevilágot még a jegytípusokba is becsempészték az alkotók. Lesz "varázsjegy", amivel egy különleges élmény részesévé válhat a birtokosa, a "csodajeggyel" a darab cselekményére lesznek hatással, míg a "titokjegyesek" egy mesecsomaggal lesznek gazdagabbak. A Játékkészítő összehozza a generációkat, azok is ugyanolyan jól szórakoznak majd, akik a Piroska és a farkason nőttek fel, és azok is, akik már a Verdákért és a videojátékokért rajonganak. Pláne, hogy a karácsonyi hangulat már önmagában varázslatot hordoz, ezt az érzést hosszabbíthatja meg az, aki a két ünnep között megnézi A Játékkészítőt.