George Harrison munkásságának állít emléket a George Fest

George Harrison az Early Takes lemezborítóján
Vágólapra másolva!
Brian Wilson, Norah Jones, The Killers, The Strokes, The Flaming Lips és "Weird Al" – többek között ők lépnek fel a jótékonysági eseményen.
Vágólapra másolva!

George Harrisonra emlékeznek a sztárok az egészestés tribute koncerten, mely a "George Fest: A Night to Celebrate the Music of George Harrison” címet kapta. A néhai Beatle munkásságát ünneplő rendezvényt Los Angelesben, az El Rey Theatre-ben tartják meg szeptember 28-án, és olyan szupersztárok fognak fellépni rajta, mint Brian Wilson, Norah Jones, a TheKillersből Brandon Flowers és Mark Stoermer, a The Flaming Lipsből Wayne Coyne és Steven Drozd, Ann Wilson a Heartból, Britt Daniel a Spoonból és "Weird Al" Yankovic.

Az este folyamán szintén fellép még a Black Rebel Motorcycle Club, a Cold War Kids, a The Strokes tagjai, a The Cult, a Weezer, a Velvet Revolver, a Guster, Harrison fia, Dhani és sokan mások. Az esemény teljes bevételét a Sweet Relief alapítvány kapja, mely nehéz körülmények között élő és alkotó zenészeket támogat. A jegyek árusítása már tart.

A George Fest előtt pár nappal egy hatlemezes Harrison box set is megjelenik The Apple Years 1968-75 címmel, melyen a zenész első hat szólólemezén túl eddig ki nem adott dalok, és egy fotógaléria is található. A kiadvány talán legkülönlegesebb felvétele a "This Guitar (Can't Keep From Crying)" című dal, melyben a Eurythmics-es Dave Stewart, Dhani Harrison, Kara DioGuardi és Ringo Starr működik közre.

George Harrison az Early Takes lemezborítóján