Budapesti bulik a következő egy hétben: Sorozatgyilkos rapperek, rock, goa és színház

Scooter
Vágólapra másolva!
Van bőven hol temetni a nyarat és ünnepelni a klub szezont. Íme a következő egy hét legizgalmasabb budapesti programjai.
Vágólapra másolva!

Szept. 11. csütörtök

Ozone Mama, The Trousers - A38 Tetőterasz

Az ország egyik legenergikusabb csapata, az Ozone Mama a nyári kényszerpihenő után visszatér és az A38 teraszán mutatja be új dobosát, Gulyás Mátét! A zenekar dinamikus, könnyen befogadható rockzenéje modern felfogásban adja vissza a késő hatvanas, kora hetvenes évek zenei- és érzésvilágát. Debütáló lemezükkel 2012-ben Fonogram-díjat nyertek.

A garázsrock hazai élharcosa, a The Trousers tavaly jelentette meg harmadik nagylemezét, a Freakbeat-et, mely sokak szerint az év egyik legjobb albuma volt. A hazai siker mellett a korong nagyon jó nemzetközi visszhangra is talált, ami többek közt annak is köszönhető, hogy a "Real deep groove" című dal gitárszólóját maga Nicke Andersson, az egykori The Hellacopters frontembere játszotta fel.

Jegyár: 1000 FT

Szept. 12 péntek

Halott Pénz születésnapi koncert - A38 hajó

A szédületes gyorsasággal és eredményességgel a szcéna kellős közepébe robbant Halott Pénz ünnepli szülinapját népes rajongótáborával ezen az estén, ahol az ugyancsak nagy népszerűségnek örvendő kitűnő BeatKOHO lesz a vendég. Őrületes slágerek, vicces hiphop, édes beatek és ütős riffek egy az egyben!

Jegyárak: elővételben (szept. 11-ig) 1200 Ft. Helyszínen: 1500 Ft.

Mocsok 1 Kölykök - A38 Tetőterasz

A zenekar neve sokak számára már az első, Mezítláb c. albumuk megjelenése óta ismerősen csenghet. A Ringó, az Illegál, vagy Szia, Mi Újság című dalok a Petőfi Rádió játszási listáján hosszú ideig előkelő helyen álltak s nemcsak a közönség, de a zenei szakma is felfigyelt a zenekar új színt hozó stílusában az egyedülállóan szellemes, fanyar humorú szövegek és a rafinált, mégis letisztult zeneiség igazi, popzenévé nemesült egységére. Második albumuk, a Lányok és Lovak – nem Sztárom a Párom utalás! – 2012 őszén jelent meg, a róla kimásolt Szuzi című dalt pedig aki nem ismeri, az csukott füllel járkált az utóbbi két évben.

Jegyár: 1000 ft

NVC-klub: Rone live – Toldi Klub

Pirosbetűs ünnep minden minimálfejnek, jön a francia Rone liveacttel, a vezető hazai technoid szervezőbrigád, a NVC új sorozatában. Rone zenéje technó ugyan, de nem döngetős és kevesebb hanggal kitöltött, hanem aprólékosan megkomponált, vidám, egyben lúdbőröztetően melankolikus.

Belépő: 1500 Ft

Scooter: 20 Years of Hardcore Live Show – Budapest Park

Visszatérő vendég a Parkban a kommersz elektronikus zene ikonja, imádott és gyűlölt csapata, az idén húszéves Scooter, akit aligha kell bemutatni, őt még a nagymamáink is ismernek, legalábbis megmutatjuk neki a frontember H.P. Baxxter régen hidrogénezett, most már inkább ősz fejét, vagy mondjuk a Move Your Ass!-t, netán a Let Me Be Your Valentine-t.

Belépő: 5999 Ft

Szept. 13. szombat

Bladerunnaz: Different Drum Special – Random Movement – Corvin-tető

Az első számú magyar drum'n'bass-csapat Bladerunnaz lélekkel teli szárnya szombaton az amerikai Random Movementet látja vendégül a Corvintetőn. A finomabb, szofisztikáltabb alapokon nyugvó likvidtől a vidám jumpup-témákig sokféle dnb megtalálható a repertoárjában.

Belépő: éjfélig 1300, utána 1800 Ft

Y-Production: Invisible Reality – Zippp Club

A legaktívabb goaparty-szervező a feltehetően utolsó idei szabadtéri partyra a kifejezetten csajos és igényes, izraeli Invisible Realityt hozza a nemrég Zippp néven újranyílt margitszigeti klubba.

Belépő: tizenegyig 2000, utána 2500 Ft – de inkább nyerj a Koncertblogon!

Death 2 Summer Fest - Dürer Kert

3 helyszínes nyártemető őrület a Dürer Kert egész területén koncertekkel, nyereményjátékokkal, vetítéssel, szponzorstandokkal, hangszerkipróbálási lehetőségekkel. Fellép többek között a The Grenma, az Insane és a Blind Myself, a teljes lista itt található!

Belépő: A délután kettőtől kezdődő eseményre elővételben 1500 ft, a helyszínen 1800 Ft.

British Mood djk - A38 Tetőterasz

A legfrissebb multivitaminként pezsgő brit zenék estjén ezúttal a legvadabb és legéletrevalóbb lemezlovasok jóvoltából dőlnek majd ránk a jobbnál jobb, frissebbnél frissebb, őrjítőbbnél őrjítőbb zenék.

A belépés ingyenes!

Jónás Vera - Katona József Színház

Nemrég jelent meg első lemeze, a zenélést többek közt Londonban tanulta, zenekarát, a Jónás Vera Experimentet Dés Andrással és Csizmás Andrással alapította meg két éve. Ősszel megjelent Game című albumukat beválasztották az Independent Music Awards öt legjobb „felnőtt kortárs" lemeze közé.

Jegyár: 2500 ft

Szept. 14 vasárnap

Magyar Dal napja 2014 - Vígszínház

Ha majd egyszer mindenki visszajön…dalok az első világháború idejéből

Egy zenés este Eszenyi Enikő rendezésében, általa és Kovács Krisztina által összeállított dalokkal az első világháborús fronton harcoló szerelmes bakákról, bátor hadapródokról, lógós kadétokról, szigorú őrvezetőkről és álmodozó hadnagyokról, meg természetesen az itthon maradt hűséges cselédlányokról, a sóhajtozó szépkisasszonyokról és a hűtlen nagyságosasszonyokról is. A helyszín pedig a Monarchia egész területe: kávéháztól a lövészárokig, kaszárnyától a bordélyházig, Budapesttől Isonzóig.

Jegyárak: 1000 Ft, 1300 Ft, 1700 Ft, 1900 Ft, 2000 Ft, 2600 Ft, 3000 Ft

The Serial Killers (Xzibit & B-Real [Cypress Hill]) & Demrick – Budapest Park

A rapper Xzibit és a Cypress Hill-es B-Real most az ifjú titán Demrickkel érkezik Budapestre. A srácoktól elég durva buli várható, tavaszi európai turnéjuk is annyira sikeres volt, hogy egy második menet erejére a rajongók visszakönyörögték őket a kontinensre.

Belépő: szombaton reggel 8-ig 4999, utána 5999 Ft – erre páros vipjegyeket osztogatnak a Koncertblogon!

A Koncertblogon bővebben olvashatsz a bulikról, és még jegyeket is nyerhetsz – kattints ide!

Szept. 16. kedd

INVSN (SE), Terrible Ted - A38 Hajó

A punkrock egyik legkomolyabb, műfajteremtő együttese, a svéd Refused frontembere, Dennis Lyxzén másik zenekara, az INVSN tavaly jelentette meg első lemezét – bár más nevek alatt már másfél évtizede létezik az együttes. Nagyszabású power pop, klasszikus rock keveredik némi folkos hatással: az INVSN a Sziget-fellépés után egy hónappal visszatér, hogy forró hangulatú klubkoncerten mutassa be, mint is tud Lynxzén, amikor nem dühös punkrockot tol. Előttük a kitűnő rockot játszó Terrible Ted zúz egy nagyot!

Jegyárak: elővételben 3200 FT, helyszínen 3600 FT

Sena - Kobuci Kert

Az Irie Maffia egyetlen női tagja, a ghánai születésű Sena tanulni jött Magyarországra 2000-ben, de rövid időn belül meghatározó része lett a magyar zenei életnek. A Gimmeshot Crew, a Barabás Lőrinc Eklektric és számos más formáció mellett szólóban is megmutatkozott. Első nagylemeze, a First One 2003-ban, a második szólóalbum, a Lots of Trees pedig tavaly jelent meg. Sena külföldön is rendszeresen fellép.

Jegyár: 1000 ft

szept. 17. szerda

Szekeres & Barbaró Wurlitzer Band - G3 Rendezvényközpont (volt Gödör)

Junkies dalok egy szál gitárral. Előttük az „agglomerációs art pop” zenét játszó Manökken Ploretarz tartja lemezelőzetes koncertjét.

A belépés ingyenes!