Feleség és menedzser

schell judit
Vágólapra másolva!
Október 11-én mutatják be a Thália Színházban A hőstenort.
Vágólapra másolva!

Ken Ludwig komédiája egy világhírű olasz tenorról szól, aki egy clevelandi operaházba érkezik, hogy eljátssza Otelló szerepét. A színházigazgató és titkára biztos a sikerben, de az előadás előtt nem sokkal kiderül, hogy a lámpalázas titkárnak kell beugrani a híres tenor helyére.

Schell Judit Forrás: Schell Judit

A bohózat már sikert aratott Londonban és a Broadwayn, és begyűjtötte a legjobb darabnak járó Tony-díjat. A Thália előadását Réthly Attila rendezi, a főbb szerepekben Szervét Tibort, Schell Juditot, Vida Pétert és Molnár Piroskát láthatjuk majd.

Egyszerre feleség és menedzser

A darabban Schell Judit a hőstenor feleségét alakítja, aki "egyszerre feleség, menedzser, állandó útitárs, de arra ebben a pillanatban nehéz lenne válaszolni, hogy mik a karakter fő jellemvonásai, hova kerülnek a hangsúlyok. Egyelőre formálódik a darab, és benne az én szerepem is. A szövegemen is változtatunk még” – mondta Schell Judit.

A színházak éjszakáján a nézők betekintést nyerhettek a darab próbafolyamataiba, ami az alábbi felvétel tanubizonysága szerint igen jó hangulatban zajlott.

A hőstenor sikerkomédia, de Schell Juditot többször láthattuk már drámai szerepekben, például a Nemzeti Színház Három nővérében. Szerinte egyik műfaj sem nehezebb, mint a másik. "Mind a kettőnek megvan a maga nehézsége, nem érzem úgy, hogy valamelyik alkatilag közelebb állna hozzám. Minden szereppel más kihívásokkal szembesül az ember."

Női karrier

Schell Judit körülbelül húsz éve van a pályán, a nagyközönség olyan filmekben láthatta, mint az Állítsátok meg Terézanyut! vagy a Csak szex és más semmi, mindemelett három gyermek büszke anyja. Amikor arról kérdeztük Schell Juditot, vajon a nőknek vagy a férfiaknak nehezebb-e a színészi pálya, így válaszolt: "Az biztos, hogy a világirodalom jobban ellátta a férfiakat olyan érdekes szerepekkel, amik lehetőséget adnak mélyebb lelki folyamatok ábrázolására”.

A hőstenor szereplőgárdája. Forrás: A Thália Színház Facebook-oldala.

„Egy darabig nehezebb a nőknek, de ez a korral változik. Körülbelül negyven éves kor után a férfiak találják magukat nehezebb helyzetben, mert ilyenkor erős lesz bennük az igény arra, hogy kezükbe vegyék az életük irányítását, új szintre lépjenek a szakmájukban és az életükben. Persze ez a nőknél is felmerül, de szerintem a férfiaknak nehezebb – ilyenkor szoktak elmozdulni a rendezés vagy a színházigazgatás felé" - tette hozzá.