A hírnév fájdalmát éli át Lady Gaga

Lady Gaga, Tony Bennett
20140922 - BRUSSELS, BELGIUM: US singer Tony Bennett and US singer Lady Gaga pictured during a press conference with Lady Gaga and Tony Bennett in Brussels city hall regarding the shooting of a video on Brussels Grtand-Place Grote Markt, Monday 22 September 2014. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ
Vágólapra másolva!
Világszerte megjelent Tony Bennett és Lady Gaga közös albuma, a Cheek to Cheek. Az énekesnő úgy nyilatkozott az album munkálatairól, hogy azok segítettek neki az elmúlt időszak rossz dolgain átlendülni. 
Vágólapra másolva!

Mint ismeretes, a tavaly megjelent Artpop album kapott a kritikusoktól hideget-meleget, az eladások sem hozták a várt számokat. Ezek után – sőt nyilvánvalóan ennek köszönhetően – Gaga megvált menedzserétől, Troy Cartertől, majd az idén nyáron egy korábbi esés miatt a csípőjét is meg kellett műteni. Az énekesnő azonban mindebből felépült, és mint mondja, jelenleg életének nagyon boldog időszakát éli.

Az Associated Pressnek adott villáminterjúban Gaga elmondta, hogy szerinte az Artpop album előkészületeire rányomta a bélyegét az, hogy a menedzsere túlhajszolta őt, ezért nem tudott 100%-osan fókuszálni a dalírásra. Ettől függetlenül ő maximálisan büszke a lemezre. A jelenleg éppen turnén levő énekesnő elmesélte, hogy folyamatosan új dalokon dolgozik, a turné közben is. Egyik éjjel például, az isztambuli szobájában álló zongora látványától olyan izgatott lett, hogy egész éjjel komponált. Most születő dalaira nagy hatással van a testi és lelki fájdalom, amit az elmúlt évek során átélt, melyet ő maga csak „a hírnév fájdalmának" hív. „Megváltozik az életed, és a körülötted élők is megváltoznak – nyilatkozta az AP- nek. – A pénz megbolondítja az embereket, és irigyek lesznek mindarra, amit te megkapsz, mert úgy érzik, nekik is ugyanez jár, mert ismernek téged, mert veled voltak ez idő alatt.”

Tony Bennett és Lady Gaga Brüsszelben a klipforgatás után. Forrás: BELGA/AFP/Laurie Dieffembacq

Gaga nyíltan kritizálta azt a trendet is, hogy a média egy lapon emlegeti a celebeket a valódi művészekkel: „Szerintem a médiának támogatni kellene a művészeket egyrészt azzal, hogy különbséget tesznek celebek és művészek között, és hogy úgy állítsák be a zenét az emberek számára, mint egy ajándékot” – mondta. Szerinte ez az eladásokon is segíthetne, és nem kéne olyan alternatív lemezkiadási technikákon gondolkodni, mint nemrég a U2 vagy Jay Z és Beyoncé.

A Cheek to Cheek albumon a két énekes dzsessz-sztenderdeket dolgoz fel olyan klasszikusoktól, mint pl. George Gershwin, Cole Porter, Jerome Kern és Irving Berlin. Az album nem titkolt célja, hogy ezeket a dalokat a fiatalabb korosztályhoz is közelebb hozzák. A közös klipjüket mi is bemutattuk itt.