Jótékony Csókolom és technofieszta - budapesti programok a héten

Z100 Jingle Ball 2012 Viewing Party Presented By Simple Mobile - Show MUSIC GettyImageRank3
NEW YORK, NY - DECEMBER 07: The audience reacts at the Z100 Jingle Ball 2012 Viewing Party presented by SIMPLE Mobile at The Theater at Madison Square Garden on December 7, 2012 in New York City. Anna Webber/Getty Images for Jingle Ball 2012/AFP
Vágólapra másolva!
Újra koncertezik a Csókolom, barátjukon szeretnének segíteni. De lesz még a héten blues-rock, kétnapos house-fieszta, meztelenül rollerozó nő balettáncos elefánttal az Akváriumban és Ganxsta Zolee is bemutatja ideiglenes, új zenészeit.
Vágólapra másolva!

Október 2. (csütörtök)

Honeybeast, vendég: Blahalouisiana - Akvárium klub

A legnagyobb szegedi hősök az új lemezüket mutatják be, míg a Blahalouisiana a maga bluesos, countrys rockzenéjével melegíti be a hangulatot.

Belépő: 1900 Ft.

Fényfestés - Balogh Zsolt: Fényt kapott! - A38 Hajó

A londoni olimpia megnyitóünnepségének animációs betétjei, a Chicagóban éppen pár napja megnyílt vándorkiállítás, a David Bowie Is..., a londoni National Theatre előadásainak vetített háttere, a sydney-i operaház fényfestése - ezek a nagyszabású projektek mind-mind Balogh Zsolt nevéhez fűződnek. A Londonban élő művész most öt napon keresztül (október 4-ig) az A38 Hajó kiállítóterében mutatja be az előbb felsorolt legfontosabb munkáit, a végleges változatokhoz készült kicsinyített modellek, vetítések és videodokumentációk segítségével. A kiállítás különlegessége, hogy a látogatók végigkövethetik a végleges művek teljes gyártási folyamatát a kezdeti tervektől a megvalósulásig.

Ganxsta Zolee és a Kartell feat. Fényes Ösvény - Gozsdu Manó Klub

A gengszterek már próbálnak az új zenészekkel, az még nem biztos, hogy ez marad a végleges felállás, de az már igen, hogy ezzel a Fényes Ösvény 2.0 zenekarral előadják a héten bemutatott Egy szeletet című dalt.

Belépő: 2000 Ft.

Október 3. (péntek)

NVC: Casino Bangkok Special, Bart Skills – Corvin-tető

Hollandia kiemelkedő techno-DJ-je az első számú hazai technoszervező, az NVC vendége pénteken a tetőn. Az NVC rezidenseivel kiegészülve vágnak rendet, közülük is alapvetően a keményebb vonalas szettekkel és arcokkal, mint például Dr. Zoidberg.

Belépő: este 11-ig 1000, utána 1500 Ft.

Tru5t: Nick Curly, Lee Curtis – Prlmnt

A Prlmnt kétnapos house-fiesztával készül a hétvégére: pénteken Lee Curtis, a tengerentúli techhouse-os, illetve Nick Curly, a német house-sztár DJ félúton Berlin és Ibiza között ad ízelítőt legfrissebb kedvenceiből. A Nyugatinál, a volt Szikra mozi épületében lévő új hely rezidense, Polarize, valamint a hazai ős-DJ, Pöli egészíti ki az estét.

Belépő: elővételben 2000, a helyszínen 2500 Ft (a szombati Biniak-bulival kombinált jegy 3500 Ft).

Nomad, vendég: Junkie Jack Flash - Gozsdu Manó Klub

Mielőtt lemezbemutató turnéra indul a Kowalsky vendégeként a Nomad zenekar, még egyszer mindenki meghallgathatja az eddigi koncertműsort. Azért a minap megjelent dal az új albumról már nem marad ki a repertoárból.

Belépő: 1000 Ft.

Október 4. (szombat)

Soerii & Poolek - Akvárium klub

A partihimnuszok sora végtelen, Soerii & Poolek pedig újra és újra egyre magasabbra teszi a mércét, ha féktelen bulizásról van szó. Élőben az országban egyedülálló gigantikus LED-díszlettel, meztelen rollerozó nővel, konfettiviharral, több száz felfújható játékkal, hatalmas balettozó elefánttal és még ki tudja mivel büntetnek. Ez nem kellemes jazz, amit egy pohár bor mellett hallgatsz, miközben kortárs installációkról beszélgetsz meleg képzőművészekkel. A hangerő mindig csutkán, a hangulat még azon is túl.

Belépő: elővételben 1600 Ft, a helyszínen 2000 Ft.

Steve Biniak – Prlmnt

A német mashupok kishercege stílusokon átívelő szettel jelentkezik a Prlmnt kétnapos house-fesztiváljának második napján. Hazai vizekről Lofti Begi, Blatti, Candyman és Grgfr támogatja meg a bulit.

Belépő: elővételben 2000, helyszínen 2500 Ft (a pénteki Nick Curly/Lee Curtis-bulival kombinált jegy 3500 Ft).

Ninjabreakz: Deekline – A38

Az egyik legizgalmasabb és leginkább előremutató angol breakes DJ szettjei bővelkednek a törtekben, garagehouse-ban, akárcsak hiphopban, dnb-ben és funkban is. A le- és felvezetésért a Ninjabreakz két rezidense, Krueger és Zera gondoskodik.

Belépő: 2500 Ft – ha inkább ingyen mennél, játssz a Koncertbloggal!

Csókolom-koncert, mert a Kodály köröndön leégett a ház - Corvintető

A zenekar egy szomorú esemény kapcsán áll újra színpadra. Egy kedves jó baráton - Lovasi Eszter - szeretnének segíteni, akinek mindene odaveszett, amikor porig égett lakása. Ő szerepel az Eszter című bluesban, amit 33 éve énekel Ujj Zsuzsi. A teljes koncertbevételt barátjuknak ajándékozzák.

Belépő: 1500 Ft.

Astronaut Music & Be Massive: Oliver Huntemann – Corvintető

A dallamosabb techno egyik vezéralakja Németországból a tetőn ad egy fergeteges bulit a kéttermes technoünnepen, számos magyar DJ asszisztálásával.

Belépő: elővételben 2500, helyszínen: 3000 Ft, ingyen a Koncertblogon!

Psybaba & Y-Production: Psybaba Records Birthday, Highko, Sonic Entity – R33

Már tizennégy éves a Psybaba Records, a kőkemény psytrance hazai fellegvára. Az alkalomra a dánok világhíres durvaságát, Highkót hozzák a benti darkszínpadra. Kintre az Y-Production perforál, mégpedig a szerb progresszív-psy éllovasával, a Sonic Entityvel.

Belépő: este 11-ig 2000, utána 2500 Ft.

Big Mouflon: Nylon Jail, Korai Öröm – G3 Rendezvényközpont

Magyarország legrégebbi elektronikával játszó zenekara, a Korai Öröm zenél a Király utcai G3-ban (ex-Gödör). Előttük a cseh Nylon Jail mutat a közönségnek szállós rockot ráérős tempóban és erősen pszichedelikus hangulatban. A koncertek után a Korai’s Banditos DJ-i táncoltatják a közönséget.

Belépő: 1000 Ft.

Még több parti és bővebb információ a Koncertblogon!

Firkin, vendég: Banda Pacheco (MEX) - Barba Negra Music Club

Ír kocsmahangulattal vár mindenkit a hatéves Firkin, és olyan közreműködő vendégekkel mint Turáni Csongor (ex M.É.Z.) és Szabó Gergely, azaz „Szög” (Dalriada). Meghívott vendégzenekarként különleges bemelegítő tornát tart a mexikói börtönökből szabadult ska, punk, reggae, raggaton, latin és autentikus mexikói elemekkel ötvözött zenét játszó mexikói Banda Pacheco zenekar.

Belépő: elővételben 2200 Ft, helyszínen 2900 Ft.