Nem kérjük a visszajárót!

Nickelback
Vágólapra másolva!
A Nickelback továbbra is a világ legutáltabb zenekara. Londonban kampányolnak a koncertjük ellen.  
Vágólapra másolva!

Craig Mandall – minden bizonnyal – londoni lakos nagyon utálhatja a kanadai Nickelback zenekart, mert képes volt kampányt indítani egy népszerű adományoldalon azért, hogy a zenekar ne léphessen fel többet az angol fővárosban.

A kampány a “Don’t Let Nickel Back” névre hallgat, és a következőképpen néz ki: aki adakozik, annak a nevében Mandall levelet ír a csapat menedzsmentjének. Minél magasabb az adomány, annál hevesebb az e-mail. Ha például 50 dollárt ad valaki, annak a nevében csatoltan elküldik a zenekarnak az egyik saját számát, hogy a zenekar kívülről hallja a saját dalát és azt meghallgatva elgondolkodjon a visszavonuláson.

Mandall 1000 dollárt szeretne összeszedni így, melyet jótékony célokra kíván fordítani. Néhányan már adakoznak, még ha nem is őrült tempóban. Ma reggel 250 dollár bevételnél tartottak. Az inspirációt egy olyan adománygyűjtő kampánytól kapta, melynek során elérték, hogy a Foo Fighters újra fellépjen Virginiában.

Mandall szerint legendás lenne, ha zenerajongók százai, ezrei nem láthatnák élőben a Nickelbacket Londonban. A zenekar útitervét ez azonban valószínűleg nem fogja befolyásolni. Ugyanúgy, ahogy 43 000 tiltakozó aláírás sem akadályozta meg őket abban, hogy fellépjenek a Lions-meccsen a michigani Detroitban. A kampányon nyilván nem röhögnek a Nickelback tagjai. Az első klip már meg is jelent a készülő lemezről, de nem valószínű, hogy egy ilyen kampány visszatartja őket a turnézástól. Az utóbbi két világ körüli turnéikat 1,2-1,5 millió ember látta, és mindkettővel 40-50 millió dollár bevételhez jutottak, szóval van azért még kinek játszani...

Nickelback Forrás: Nickelback