A Forbes ismét összeállította a legjobban kereső halott hírességek listáját

spike lee, bad 25, michael jackson
Vágólapra másolva!
A listavezető Michael Jackson lett, 140 millió dolláros nyereséggel.
Vágólapra másolva!

80 milliárdot kerestek

A lista 13 szereplőjének összes bevétele az elmúlt 12 hónap során 363,5 millió dollár volt, azaz közel 80 milliárd forint. A lap szerint a halott hírességekből szinte könnyebb bevételt csinálni, mint az élőkből. Eladást pedig bármivel lehet generálni, amely az arcukhoz vagy nevükhöz kapcsolódik: póló, poszter, fehérnemű, illatszer, bármi. Sőt, a mai modern technológiának köszönhetően még vissza is hozhatjuk őket a halálból életszerű hologramok segítségével.

Michael Jackson

A halál utáni (üzleti) élet legjobb bizonyítéka valószínűleg Michael Jackson. A pop királya már nem először vezeti a Forbes éves listáját. Idén második posztumusz albuma jelent meg Xscape címmel, mely a legtöbb slágerlistán a második helyen debütált. Az imént említett hologram formátumnak köszönhetően pedig „fellépett” a Billboard Music Awards díjkiosztón. Bár a műsor megosztotta a véleményeket, várhatóan ezt a technológiát egészen addig fejlesztik majd, amíg teljesen élethűen nem tudják ábrázolni a halott előadókat.

Bettie Page

A következő sztár, akit hologram képében kívánnak újraéleszteni, nagy valószínűséggel a pin-up girl Bettie Page lehet, a Forbes listájának kilencedik helyezettje. A CMG ugyanis, aki a hagyatékát kezeli, egy vegasi showt tervez a sztár életéről, melyet valamikor a jövő évben szeretnének bemutatni, és amelyben a hologram a néhai Page egyik híres vetkőzőszámát mutatja majd be.

Elvis Presley

A második helyen végző Elvis Presley 55 milliós bevételének jelentős része a Gracelandbe látogató turistákból származik, de állítólag ő sem ússza meg, hogy hamarosan hologram legyen belőle, és Vegasban szerepeljen…talán még Michael Jacksonnal közösen is! A lista harmadik helyezettje Snoopy és Charlie Brown megteremtője, Charles Schulz képregény-rajzoló lett 40 millió dollárral – a figurák a mai napig szép bevételt produkálnak a képregények online verzióival és ajándéktárgyak eladásából, ám a Fox 3D mozifilmet tervez jövő novemberre, így Schulz a következő évi listán akár az első helyen is végezhet.

Elizabeth Taylor

A negyedik hely Elizabeth Tayloré, 25 millió dollár bevétel jött össze a nevét viselő parfümből és régi filmjeiből. Ötödik helyen a reggae énekes Bob Marley végzett 20 millió dollárral, akinek nevével nem csak pólókból és táskákból adtak el rengeteget, de született egy gyümölcsízű italcsalád is, melynek mottója: Élj nyugodtan.

A Forbes ingatlanügynökök és zeneműkiadók segítségével, valamint szakértők becslése alapján állította össze listáját.

Ide kattintva megtekintheti a legtöbbet kereső halott sztárok teljes névsorát.