TOP 10 legrosszabb feldolgozás dal

Guns 4 Roses tribute zenekar promo kép
Guns 4 Roses tribute zenekar promo kép
Vágólapra másolva!
A most következő összeállításunkban minden van, csak remény nincs arra, hogy valaha, valami jó süljön ki belőle. Íme a 10 legrosszabb feldolgozás, amit valaha hallottunk.
Vágólapra másolva!

Természetesen tudjuk, hogy nem illik röhögni, hiszen mindenki kezdte valahogy, de azért azt valljuk be őszintén, elég kevés az esély arra, hogy nagy kedvenceink egykoron hasonlóak lettek volna. Az igazán nagy tehetségek ugyanis már első szárnypróbálgatásaik alkalmával megvillantanak valamit, amit ma, máshol x-faktornak hívnak. De hála az internetnek és a videómegosztásnak, senki nem marad ki ezekből a vidám percekből, és élvezheti ezeket a "gyöngyszemeket".

10. helyezett

Red Hot Chili Peppers – By The Way

A gyerekkorunkat idéző sulizenekar, leginkább csak felejthetetlen énekese miatt lépett fel a listánkra, hiszen ilyen testmozgással kötve hiszem, hogy nem volt a lányok kedvence a gimiben. A nappali "sulibuli" hangulatára pedig duplán rátesz a helyi tanárnő, aki a videó közepén belépve rendet teremt a pogózó lurkók között.

9. helyezett

Pink Floyd – Comfortably Numb

A borzasztó hangulatot sugárzó felvételt csak az nézze meg, akinek nagyon jó napja van, különben garantáltan lelomboz. A zenekar már olyannyira hírhedt borzalmas feldolgozásairól, hogy még interjúk is készültek velük. Ha másért nem, legalább így híresek lettek - gondolhatják magukban. Tegye fel a kezét, aki felismeri a dalt!

8. helyezett

Coldplay – Every Teardrop Is A Waterfall

Az interjúval kezdődő videóból még nem is sejthetjük, micsoda csoda vár ránk pár perc múlva. A teljesen szétesett zenekarban az éneklés viszi a prímet, ami pont olyan, mintha szombat hajnalban sétálnánk haza a körúton. De még van, hogy az is hallgathatóbb.

7. helyezett

Deep Purple – Smoke on the water

Hihetetlen dramaturgiája van a koncertnek, hiszen miután az énekesnek sikerül bekapcsolni a mikrofont, azután nagyszabású keresés kezdődik a színpadon. De vajon mit? … Hát persze, hogy a szöveget. Bár az első refrénhez elérve, már azt kívánjuk, bár sose találta volna meg. Mindenesetre egészen jó a hangulat a koncerten, kár, hogy mi nem lehettünk ott.

6. helyezett

Survivor – Eye of the Tiger

Kétlem, hogy valaha sikerült volna Rockynak erre a feldolgozásra edzenie és felkészülni a nagy meccsre. A banda legrosszabbja vitathatatlanul a gitáros, aki a végén annyira örül magának, ahogy mi, amiért láthattuk ezt a felvételt.

5. helyezett

Nirvana – Smells like teen spirit

Ha az ifjú énekeslányt összeeresztenénk a fentebb szereplő RHCP cover frontemberével, akkor lenne ám ne mulass, hiszen láthatóan teljesen más dimenzióban zúz, mint a többiek, és talán nem is érzi, hogy minden bizonnyal egy iskolai rendezvényen szerepel. A dobosnak mindenképp megy a pluszpont, míg szegény félénk gitáros hiába tanulta meg a hangokat, technikai bakik sorozatos áldozata. A dal végén a földön pörgő lányt ez láthatóan korántsem zavarja, és még mi irigyeljük a magabiztosságát és önbizalmát. A legjobb viszont a basszusgitáros, hiszen volt olyan okos, hogy el sem jött a koncertre.

4. helyezett

Rage Against the Machine – Killing in the name of

Még egy ilyen magabiztos, pólóját ledobó frontember sem tud azon segíteni, ha a dal nem hasonlít az eredetire. A tempó fogalmát még hallomásból sem ismerik, az ütemmutatóval pedig végképp nem tudnak mit kezdeni. Ennél már csak a gitáros szólója rosszabb, ami mindenki számára tökéletesen utánozható, előzetes felkészülést nem igényelve. Igazán embert próbáló darab, a végére mindannyian együtt kiáltjuk majd: “azt tetszik, hogy egy tulcsa”.

3. helyezett

Europe – The Final Countdown

A Europe zenekar tagjai bizonyára büszkék lennének, hogy egyetlen slágerük, nem csak a legtöbbet játszott és a leghíresebb dalok listáján szerepel, hanem internetes mémként is terjed feldolgozások formájában. A teljesen más "lágéban" járó énekes, a parodisztikus szintihangzás mindent visz, az abszolút kedvenc azonban a kiállás!

2. helyezett

Green Day – Boulevards of Broken Dreams

Ezt a remekművet hallgatva minden bizonnyal Billie Joe Armstrong sem ismerné fel a Green Day egyik legnagyobb slágerét. Három különböző hangnem, nem létező tempó, bűnhamis gitárok, lehengerlően izgalmas előadásmód. Örök élmény!

1. helyezett

Guns N’ Roses – Sweet Child o’ Mine

A valószínűleg teljesen süket trió bizonyítja, hogy még azt is meglehet csinálni, hogy a három hangszer és az ének sehol ne találkozzon egy dalban. Ezzel pedig igen bizarr módón hat az idegeinkre. Akinek sikerül végighallgatni, annak külön szeretnénk gratulálni. Akinek meg sikerül utánozni, annak is.