Vadonatúj Coldplay-dal érkezett Angelina Jolie új filmjéhez

Chris Martin és Angelina Jolie
Vágólapra másolva!
Angelina Jolie legújabb rendezése, a Rendíthetetlen ugyan csak februárban érkezik a hazai mozikba, de a Coldplay által írt betétdalt a Miracles–t már mi is hallhatjuk.
Vágólapra másolva!

Az biztos, hogy a Coldplay frontemberének, Chris Martinnak a határidőnaplója nem kong az ürességtől, de azt nem gondoltuk volna, hogy a két hete új koncertalbummal jelentkező banda máris új dalt jelentet meg.

Az abszolút korábbi Coldplay-albumokat idéző dal, a Miracles Angelina Jolie legújabb rendezéséhez, a Rendíthetetlen című filmhez készült, mely forgatókönyvét többek között nem kisebb nevek írták, minta Joel és Ethan Coen testvérpár Laura Hillenbrand nagy sikerű könyve alapján. Az Egyesült Államokban december 25-én debütáló mozi, Louis Zamperini olimpiai távfutó életéről szól, akit a japánok a II. világháború alatt foglyul ejtettek és bebörtönöztek.

Könnyed dal egy nehéz filmhez

A nem éppen vidám témát feldolgozó filmhez a Coldplay egy könnyed dalt írt, mely leginkább a korábbi lemezek hangzásvilágát követi, valahol a 2008-as Viva La Vida albumot felidézve. A lágy zongora vezetett, emelkedett hangvételű dal jó eséllyel pályázik a 2015-ös Oscar-gála legjobb betétdala címre, ahol még az is előfordulhat, hogy Lana Del Rey dalával csap majd össze. Majd januárban kiderül, mert a jelölteket csak akkor jelentik be.

A Coldplay viszont addig sem unatkozik, hiszen a zenekar már készíti is a soron következő, hetedik nagylemezét. Chris Martin egy BBC radióműsorban árulta el, hogy a készülő új albumot A Head Full Of Dreams címre keresztelték, és már zajlik is a stúdiómunka. A zenekar énekese szerint a lemez egyfajta lezárása lesz egy korszaknak, kb. úgy, mint az utolsó Harry Potter-könyv.