Szabó Győző kismalacként szeretne szuperhős lenni

A játékkészítő Szabó Győző A játékkészítő Szabó Győző Első sajtónyilvános próba A játékkészítő című zenés akciómeséről
Első sajtónyilvános próba A játékkészítő című zenés akciómeséről
Vágólapra másolva!
A humor és az önirónia játssza a főszerepet az új magyar színházi szuperprodukcióban. Képes beszámoló A Játékkészítő próbájáról. 
Vágólapra másolva!

A darab írója, Divinyi Réka görbe tükröt tart színészeknek és énekeseknek, így sok-sok humorra és öniróniára is számíthat a közönség. A Király testvérek Jancsi és Juliska, vagyis Johnny és Julia szerepében kicsit önmagukat parodizálják ki. S bár ezek a poénok inkább szólnak a felnőtt nézőknek, mint a gyerekeknek, egy pillanatig sem kell azon aggódni, hogy a kisebbek ne élveznék a mesét az első perctől az utolsóig.

Szabó Győző, a rózsaszín kismalac

Pinky, a rózsaszín kismalac karakterét Szabó Győző kelti életre, a malac végigkíséri Petit, az elrabolt kisfiút az úton, egészen a Játékkészítő mesterig. „Nagyon imádom a szerepemet, jól megírt karakter. A darabban egy szerencsétlen, elfelejtett kismalacot játszom, aki néha gyáva, de hős akar lenni. Ez is olyan dolog, hogy az ember mennyire fogadja el magát, hogy milyen, mi szeretne lenni, mik az álmai s a vágyai. Ez a rózsaszín kismalac szuperhős akar lenni, és úton-útfélen, akarva-akaratlanul csak sikerül megmentenie a helyzetet” – mesélte Szabó Győző a Quartnak a szerepéről.

Fotó: Polyak Attila - Origo

További képeinkért kattints a fotóra!

Gundel Takács Gábor, a félfejű sárkány

Színészi feladatot kapott a tévés műsorvezető, de egy jól megszokott szerepben kell helytállnia A Játékkészítőben. Ő alakítja Géza bát, a hat és fél fejű sárkány feledik fejét. „Azért esett Gáborra a választás, mert a „feledik fej” folyamatosan kommentálja a sárkány küzdelmeit, így nagyon testhezálló a szerep” - mondat Illés Gabriella, a darab producere.

Sárkány és égig érő paszuly

Az alkotók azt ígérik, hogy fél perc alatt nő majd ki a színpadból 8 db 7 méteres paszuly, egy 4,5 méteres gondola „úszik” majd be a színpadra a nézőtéren át, és feltűnik egy 16 méteres sárkány is, amellyel a főhősök küzdenek meg. A színpadon lesz még két gumiasztal, egy trapéz és egy kínai rúd, amellyel a cirkuszok és varieték világát akarják megidézni. „Az írónő úgy írta meg ezt a darabot, mintha egy film lenne, ezért igyekeztünk a világítással úgy megoldani a jeleneteket, mintha egy kamera mozogna, és valamit kiemelne” - jegyezte meg a világítással kapcsolatban Magács László, a darab rendezője.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Mamma Mia! a mesében

A stáb tagjai egytől egyik hazai szakemberek, kivéve a darab koreográfusát, Nichola Trehernet, aki a Mamma Mia! című film egyik alkotója. A koreográfus az alkotói folyamat alatt több mint tízezer kilométer repülőutat tett meg Budapest és a West End között ingázva. „Azt gondolom, hogy az a látásmód, és a hihetetlenül bonyolult és következetes munka, amivel felrakja a különböző szintjeit a jeleneteknek, azt gyakorlatilag öt emberen kívül senki sem tudja megcsinálni a világon. Én állati boldog vagyok, hogy ezt a produkciót elvállalta, ha nemet mondott volna, akkor nem lettünk volna képesek így megcsinálni” - mondta Magács László rendező a koreográfusról, Nichola Treherneről.

Fotó: Polyak Attila - Origo

A galéria megtekintéséhez kattints a fotóra!

Utolsó simítások

Négy napon át összesen 12 alkalommal kerül színre A Játékkészítő a Tüskecsarnokban december 27. és 30. között. A darab címszerepét Alföldi Róbert alakítja, aki egyébként még énekelni is fog, de feltűnik a színen – mások mellett – Oroszlán Szonja, Szabó Győző, Pokorny Lia, Koltai Róbert, Király Viktor, Király Linda és Bereczki Zoltán, aki Hüvelyk Matyi szerepét játssza. A fantasztikus jelmezek mellett a mesevilágot még a jegytípusokba is becsempészték az alkotók. Lesz "varázsjegy", amivel egy különleges élmény részesévé válhat a birtokosa, a "csodajeggyel" a darab cselekményére lesznek hatással, míg a "titokjegyesek" egy mesecsomaggal lesznek gazdagabbak.

A klipforgatáson készült werkvideónkat itt megnézheted: