Klippel és koncerttel búcsúzik a FISH!

FISH! zenekar, Konzervzene klip
Vágólapra másolva!
A FISH! zenekar eddig sem a finom és óvatos szövegeiről volt híres. A kritikus hangvételre most egy klippel is ráerősítenek, majd egy kicsit eltűnnek a színről.
Vágólapra másolva!

A zenekar gondosan megválogatta, hogy milyen arcok tűnjenek fel az új klipben, hiszen a dalszöveg miatt nem hiányozhattak a filmből a celebek és a magyar popkultúra közismert szereplői. Így láthatjuk Kiszel Tündét, Pataky Attilát, Kovács Ákost és ByeAlex sem maradhatott ki a sorból. "ByeAlex és köztem régebben sok hasonlóság volt külsőre, ami sok vicces pillanatot szül a mai napig. Ő most már rollerrel jár gyúrni és szemüveget is ritkábban visel, szóval ez az utolsó poénunk vele, mentségünkre szóljon, hogy a videó munkálatai már fél éve kezdődtek."

A dalban “alig érezhető” iróniával az Artisjusnak is címeznek néhány sort, de hát egy punk zenekar kendőzetlen őszinteséggel megy neki bárkinek. A cinikus köszönetnyilvánítás után az animált klip hirtelen véget ér és marad egy szöveges magyarázat, mely szerint ennyire volt elég a pénz. A dalszövegben Ákos Tipikus sztereója is kap egy utalást, szintén nem a pozitív hangvételű lelkesedés jegyében. - "Ákossal szerettünk volna forgatni egy komolyabb filmecskét erre a dalra még tavaly, aztán sajnos a tárgyalások megszakadtak. Megoldottuk. Porkoláb Norbert barátunk szabad kezet kapott, az egész vizuális agymenés az ő érdeme. Eternal Illusion Design néven működik a művészvilágban és érdemes megnézni a munkáit. Igazából a dal szövege és a zenekar habitusa elég volt ahhoz, hogy lelki szemei előtt és a monitoron megjelenjen ez a bizarr komédia. Mindenért ő a hibás!" - mondja Kovács Krisztián.

A holnapi koncerttel nemcsak évet zár a zenekar, hanem egy időre vissza is vonul pihenni, feltöltődni. De a lényeg, hogy ez a hal él, mint ahogy a vízben kell és úgy fickándozik, ahogy kedve tartja. A klip vagyány, bevállalós és rettentően szórakoztató.

A búcsúkoncertről több infót itt találsz.