Közel másfél millió forint plusz adományhoz jutott a mélyszegénységben élő gyermekek felzárkóztatását segítő Szimfónia zenei program annak a jótékonysági licitnek köszönhetően, amelyen a Punnany Massif „óriáshangszerei” kerültek kalapács alá. A befolyt pénz szegény gyermekek számára jelent lehetőséget, hogy részt vegyenek a programban.

A zene ablakot nyit egy új világra – ezzel a jelmondattal indult adománygyűjtő kampány a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szimfónia Programja javára, amelynek célja, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek vehessen részt zenei képzésben. A Venezuela nyomornegyedeiből indult zenepedagógiai módszer célja, hogy segítse a nehéz körülmények között élő gyerekek képességeinek sokrétű fejlődését, megvalósítható célokat vigyen az életükbe, és a közös zenélés sikerélményével gazdagítsa őket. 

Idén a Punnany Massif zenekar is csatlakozott az adománygyűjtéshez és árverésre bocsátotta azokat az “óriáshangszereket”, amelyek végigkísérték idei koncertjeiket, és a Hétköznapi hősök című klipjükben is megjelentek. 

Forrás: --

A december 8–18. közötti liciten több mint 700 ezer forint gyűlt össze vállalatok és magánszemélyek felajánlásából. Mivel az OTP Bank minden egyes befolyt forinthoz további egy forintot adott, így a programnak felajánlott összeg megközelíti a másfél milliót. „Igazi ajándék számunkra is, hogy a zenélésen keresztül esélyt adhatunk a nehéz sorsú gyerekeknek. Reméljük, hogy a kezdeményezés hatására egyre többen lesznek a „hétköznapi hősök”, akik ha csak apró dolgokkal is, de örömöt adnak másoknak” – tette hozzá Felcser Máté, a zenekar frontembere.