Aukción Elvis Presley mindkét magánrepülőgépe

Elvis Presley, magánrepülő, Hound Dog II
Vágólapra másolva!
Készítsd a pénztárcád, mert a Lisa Marie és a Hound Dog II-re keresztelt magángépeket akár te is megvásárolhatod.
Vágólapra másolva!

Eladó lett Elvis Presley mindkét magángépe, tette közé a BBC. A halhatatlan legenda Lisa Marie és Hound Dog II-re keresztelt repülőgépeit a Julien’s aukciósház bocsátotta árverésre. Licitálni február 2-ig lehet a hivatalos nyomtatvány kitöltésével.

Elvis Presley a Lisa Marie névre keresztelt Convair 880 típusú gépet 1975. április 17-én vásárolta a Delta Air Lines légitársaságtól körübelül 250 000 dollárért. A „király” 300 000 dollárt költött a teljes belső kialakítására – amit saját maga tervezett meg –, és egyetlen kislánya után Lisa Marie névre keresztelte a gépet. A repülőn hatalmas franciágy, konferenciaterem, aranycsapok és egy ötven hangszóróból álló hangrendszer is található.

Az utolsó útja éppen Elvis temetésekor, 1977-ben volt, az énekes korábbi felesége Priscilla Presley és George Hamilton színész volt a fedélzeten. 1978-ban Elvis édesapja, Vernon eladta, majd volt még két tulajdonosa is, mielőtt a Gracelandet alapító vállalathoz került, ahol immáron több mint 30 éve turisták legfőbb célpontjává vált. A megállapodás Graceland és a tulajdonosok között idén járt le.

A Lisa Marie-t Elvis 1975-ben, 250 000 dollárért vásárolta a Delta Air Linestól Forrás: Julien's Auctions
300 000 dollárt költött a belső kialakítására Forrás: Julien's Auctions

A Hound Dog II-re keresztelt Lockheed JetStar típusú gépet szintén 1975-ben vásárolta, egyfajta hézagpótlóként, amíg a Lisa Marie átalakításai zajlottak, majd 1984-ben került Gracelandre. A gépek jelenlegi állapotukban repülésre nem alkalmasak, és a Gracelanden található Elvis Presley-múzeumban állnak.

Elvis Presley második magángépe, a Hound Dog II. Forrás: Julien's Auctions

Jelenleg ez a gép is Gracelanden látható Forrás: Julien's Auctions