Pengeváltás Rowling és Murdoch között a muszlimok felelősségéről

rowling
Vágólapra másolva!
Összeszólalkozott Twitteren J. K. Rowling író és Rupert Murdoch sajtómágnás a muszlimok felelősségéről a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni terrortámadásban.
Vágólapra másolva!

Rupert Murdoch ausztrál-amerikai médiamágnás szerint "talán igaz az, hogy a legtöbb muszlim békés ember, de amíg el nem ismerik és meg nem semmisítik a növekvő dzsihádista rákot, felelősnek kell tartanunk őket".

- riposztolt az angol írónő Twitter-üzenetében. Később ironikusan hozzátette: "A spanyol inkvizíció az én hibám volt, ahogy minden keresztény fundamentalista erőszak is. Ja, és Jim Bakker szintúgy" - utalt a szexbotrányáról és pénzügyi csalásáról elhíresült amerikai televíziós igehirdetőre.

J. K. Rowling későbbi tweetjében egy 2009-es Spiegel Online-on megjelent újságcikket is idézett, amely egy tanulmányra alapozva azt írja, hogy "nyolcszor annyi muszlim vesztette életét úgynevezett iszlamista terroristák által, mint nem muszlim".

"Kereszténynek születtem. Ha ez felelőssé tesz Rupert Murdochért, automatikusan kiátkozom magam" Forrás: theauditorymuseumblog.wordpress.com