Klippremier – Elkészült a New Level Empire legújabb videója

New Level Empire, Homelights
Vágólapra másolva!
A 2014-es A Dalban debütáltak, és egészen a döntőig jutottak The Last One című slágerükkel, majd ugyanebben az évben ők készítették el a női kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalát. 
Vágólapra másolva!

Elkészült a Homelights című dalukhoz a videoklip, amely egyszerre kontrasztos és szuggesztív. A videóban pedig még Huba, a ló is feltűnik. A Homelights a gyermekkori otthon újrateremtéséről szól. „Az egész film egy kontraszttörténet, egyfajta menekülés. Főhősünk a mindennapok és egyben a főnöke rabja. Csakis az otthonra, a családja szeretetére vágyik. A hazatérés nemcsak a saját családjához való hazatérés, de egyfajta visszarepülés a saját gyerekkorába, amikor anyukájával játszott otthon” – mondja Zola, az együttes frontembere.

A klip rendezője, Kasvinszki Attila (Utolsó idők, KÁOSZ), aki ellátogatott a zenekar egyik koncertjére, majd a fellépés után feldobta a kérdést, hogy mit szólnának egy kliphez, ami egy picit filmesebb, mélyebb, mint az előzőek. Az eredmény egy emocionális, kontrasztos és szuggesztív klip lett, amelyet Győri Márk (Boldog új élet, KÁOSZ) kameramunkája tett igazán művészivé. A kisfilm sztorija teljes egészében Kasvinszki Attila ötlete. „Nekünk is teljesen új volt, hogy nem szerepelünk a saját dalunk klipjében, de izgalmasnak találtuk, hogy "hagyományt" törjünk. Elképedve néztük a végeredményt, pozitív értelemben bizarr és egyben újszerű, hogy színészek játszanak egy klipünkben” – fűzte hozzá Zola, a frontember. A videóban feltűnik Kokics Péter, Fazakas Júlia, Tóth Dávid, Kozma Károly, Mravik János, Sváb-Kovács Szilveszter és Huba, a ló.

A videóban a „nem szeretem a kiugró tehetségeket, nem szeretem, akik nem értenek velem egyet” elhangzó szövegek Zola szerint mind olyan mondatok, amelyek egy uralkodó és uraskodó, negatív tulajdonságokat birtokló főnök szájából bármikor elhangoznak. Mindannyian éltünk már meg ilyen szituációkat. Sajnos ez az (állat)típus létezik”.

A New Level Empire tavaly is indult az Eurovíziós dalfesztivál hazai válogatóján, ahol The Last One című dalukkal egészen a döntőig jutottak. Idén is az esélyesek között vannak, a Homeligts című daluk A Dal idei válogatójában bekerült a legjobb harminc közé. „Azért indulunk A Dalban, mert a beadott dalunk bekerült a 30-as mezőnybe, és mert különben januárban unatkoznánk. Na jó, a tréfát félretéve: tavaly is irgalmatlan nagy élmény volt, és nagyon jól éreztük magunkat! Ez minden előadónak egy lehetőség” – mondja a frontember, aki kihívásnak, élménynek és reklámnak tartja A Dal című műsort.