Vákuum, tanácstalanság és jövőkép-nélküliség érezhető mindenhol

Ocho Macho címlapi
Ocho Macho
Vágólapra másolva!
Az Ocho Macho Jó Neked jótékonysági turnéja keretein belül üzeni, hogy van megoldás.
Vágólapra másolva!

A Legyen Élő Zene Magyarországon csoport - azaz Lezmon - szervezésében a zenekar szokatlan dologra vállalkozott. Somogy, Baranya és Tolna megyéből bármely falu jelentkezhetett a közösségi oldalakon és a zenekarok honlapjain meghirdetett koncertsorozatra, amelyek közül hat települést választottak ki. A szerencsésekhez az élő zene ingyen fog érkezni, ugyanis a koncertek megrendezése és látogatása minden nyertes falu számára ingyenes lesz.

A jótékonysági koncertsorozat célja, hogy azon falvakban, ahol nincs lehetőség a nagy költségű élmények helybe vitelére, mert a napi gondok leküzdése is hatalmas feladat, ott most maradandó és inspiráló élmények szülessenek a zene segítségével. A projekt mögött olyan magánszemélyek állnak, akik a lebonyolításhoz szükséges fény- és hangtechnikai környezetet saját költségen bocsátják rendelkezésre. Ráadásul a zenekarok költségeit is kifizetik, így ők sem mínuszosan zenélnek.

Azért zenélünk, hogy örömet szerezzünk másoknak Forrás: Ocho Macho

Az Ocho Macho a stílusának egyik vezető zenekara ma Magyarországon. A többezres közönségek előtt, nagy fesztiválok színpadjain szoktak játszani, így most joggal merül fel a kérdés, hogy miért vállalkoztak egy ilyen turnéra.

"Egyrészt, mert mi azért zenélünk, hogy örömet szerezzünk másoknak. Azaz nekünk az okoz örömöt, ha másoknak örömet okozunk. Másrészt, mert úgy érezzük, hogy a mai világban fontos megmutatni az összefogás és együttműködés erejét. Bármennyire is patetikusan hangzik ez, mi hisszük, hogy ez az út kifelé abból a válságból, amiben ma az ország és a világ leledzik" - nyilatkozta Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho frontembere.

Az Ocho Macho legutóbbi lemeze is bőven tartalmazott ilyen és ehhez hasonló társadalomkritikai elemet, úgy mint pl. a címadó dal DePutaMadre. "Elég volt abból, ami az országban folyik, minden szinten. Az emberek már kiábrándultak a politikából és a közéletből. Vákuum, tanácstalanság és jövőkép-nélküliség érezhető mindenhol. Nagyon sokan bajban vannak, és nagyon sokan nem tudják, hogy mitévők legyenek. Mi ezzel a turnéval szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az a megoldás, ha tényleg egymás felé fordulunk mi, emberek, és segítünk egymásnak a saját eszközeinkkel, lehetőségeinkkel. Ilyen egyszerű, és akkor jobb lesz minden. De puta madre!"

Az Ocho Macho mellett a Dübörgő Wattacukrock a zeneiskolát választó, döntően száraz kottaszagú diákéletet próbálja felcsigázni. A négy éve alakult csapat a tradicionális és a mai rockslágereket viszi színpadra, hogy ezzel csalogassa a gyereksereget a zene tanulására.

A turné első állomása a Somogy megyei Somogyjádban volt még tavaly novemberben, ezt követte Bölcske, Kétújfalu és Zákányfalu. Március végén az egerági közönség örülhet a zenekaroknak, amit Pálfa és végül Szigetvár követ.