Idén is lesz Red Bull Pilvaker

Red Bull Pilvaker 2015 cimlapi
Vágólapra másolva!
Március 15-én újra megrendezésre kerül a Red Bull Pilvaker, ahol napjaink jól ismert rapperei, zenészei és színészei modern köntösbe öltöztetve szólaltatják meg a magyar költészet klasszikusait.
Vágólapra másolva!

Ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel idén dupla előadással tér vissza a szavak forradalma az Erkel Színház színpadára. Az előadók között többen is „újráznak” a színpadon, így például Fluor Tomi, Diaz, Wolfie (Punnany Massif), Dipa (DSP), Bom (DSP), Snow, Fura Csé, Kiss Ádám, Delov Jávor, Sub Bass Monster és a Random Trip zenekar, valamint Kautzky Armand is visszatérő szereplő a Red Bull Pilvakerben. Mellettük új művészek is feltűnnek idén az Erkel színpadán, például Fábián Juli, Jakab Juli, Szabó Simon illetve Halott Pénz, Deego, MC Fedora és Papp Szabi (Supernem). Így összességében négy új dal és három további vers átirat került bele a repertoárba.

A Red Bull Pilvaker az 1848-as forradalom költeményeinek modern átirataival indult hódító útjára 2012-ben. Az alapkoncepció azóta sem változott, az esemény a magyar költészet klasszikusait modern köntösbe öltöztetve hozza közelebb a fiatalokhoz a magyar kultúrát és történelmet. A szervezők ígérete szerint, 2015-ben minden eddiginél látványosabb produkciót láthatnak a rendezvény látogatói. A jegyárusítás február 16-án indul, stílszerűen 1848 forintos áron, előadásonként pedig 1848 darab jegy talál gazdára.

Az idei év első dala, Kosztolányi Dezső Légy csak magad vers átiratából született Dipa, Fura Csé, NB és MC Fedora előadásában.