Elfogták a Bécsi Állami Operaház "fantomját". A 63 éves operabarát hónapok óta bolondját járatta a személyzettel: mindig olcsó helyekre vett magának jegyet, mégis drága páholyokba ült be.

Újra és újra megúszta a jegyellenőrzést, gyakran a felvonások között változtatott helyet, macska-egér játékká kezdett válni az egész - adta hírül a bécsi Kurier online kiadása. 

Szerdán már számoltak azzal, hogy ismét felbukkan. "Azonnal közöltük volna vele, hogy kitiltottuk az épületből" - mondta André Comploi, az opera szóvivője. A "fantom" mégis átcsúszott valahogy a jegyellenőrzésen.

Államfők helyére ült

Ahelyett, hogy a saját olcsó helyét foglalta volna el, az államelnököknek és más magas rangú tisztviselőknek fenntartott középső páholyban telepedett le. Az operabál alatt itt szoktak interjút adni a sztárvendégek.

Az operaház fantomja (a kép illusztráció)Forrás: fanpop

Újságírónak adta ki magát

A személyzet egyik tagja megpillantotta a "páholybliccelőt", és hívta a rendőrséget. Az előadás végére két rendőr jelent meg, hogy igazoltassák a férfit, ő azonban eliszkolt. 

A magát újságírónak kiadó férfit később elfogták, majd a rendőrségi cellában töltött néhány órát. Feljelentést tesznek ellene, az operából örökre kitiltották.

A Bécsi Állami Operaház figyelmeztetett: az olcsóbb helyeket akkor sem lehet drágábbra cserélni, ha utóbbiak éppen üresek.