Fischer Ádám lesz a Düsseldorfi Szimfonikusok főzeneigazgatója

Fischer Ádám karmester Richard Wagner A nürnbergi mesterdalnokok című operájának próbáján a budapesti Művészetek Palotájában 2013. június 5-én
Vágólapra másolva!
Fischer Ádám lesz a Düsseldorfi Szimfonikusok főzeneigazgatója. A 65 éves magyar karmester Andrej Borejkót váltja a zenekar élén, aki 2009 és 2014 között volt a Düsseldorfi Szimfonikusok főzeneigazgatója. 
Vágólapra másolva!

2020-ig Fischer Ádám a zenekarral bemutatja Gustav Mahler valamennyi szimfonikus művét - jelentette be a német város vezetése a zenekar pénteken kiadott közös közleményében. Fischer Ádám "a zenei világ egyik legnagyobb univerzális tudósa" - tette hozzá Thomes Geisel polgármester.

Düsseldorf, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány székhelye több mint 400 éves zenekultúrával büszkélkedik. Fischer Ádám olyan nagy elődök nyomdokába lép főzeneigazgatóként, mint Felix Mendelssohn Bartholdy vagy Robert Schumann.

Fischer Ádám karmester Richard Wagner A nürnbergi mesterdalnokok című operájának próbáján a budapesti Művészetek Palotájában 2013. június 5-én Forrás: MTI/Kallos Bea

Fischer Ádám 1998-tól 2014-ig a Dán Nemzeti Kamarazenekar vezetője volt. A dán rádió és televízió (DR) égisze alatt 75 évig működő együttest az év végén egy nagyszabású takarékossági csomag részeként felszámolták.

A kamarazenekar Fischer Ádám vezetésével megjelentette lemezen Mozart összes szimfóniáját. Klaus Ib Jörgensen, a zenekar akkori igazgatója szerint az együttes a magyar karmesterrel való együttműködés eredményeként a skandináv térség legjobbjává vált.