Így lehet belőled egy napra popsztár

meghan trainor paródia quart
Vágólapra másolva!
Farsang. A nap, amikor anélkül bújhatunk más bőrébe, hogy kinevetnének minket a 6-os villamoson. A nap, amikor őszintén átszellemülve válhatunk azzá, akik csak lenni szeretnénk. Superman? Az már a múlté, miért ne lehetnél inkább rocksztár? Összeszedtük a 10 legmenőbb farsangi jelmezt.
Vágólapra másolva!

Björn Ulvaeus és az ABBA

A világ egyik leghíresebb popzenekara rendkívül jellegzetes ruhákban tűnt fel a 70-es években. Akármelyik ABBA-szetthez is nyúlnál, garantáltan nem fogsz melléfogni. Ezekben a göncökben csakis te lehetsz a Dancing Queen. Külön felhívnám a figyelmet, a háttérben álló Björn Ulvaeus szettjére. A már-már gólyalábakon álló gitáros ebben a ruhában sokak gyerekkorának egyik legfélelmetesebb mumusa.

Az ABBA együttes 1974-ben. Akármelyik szettet választod, nem foghatsz mellé. Forrás: AFP

Ajánljuk a frizurát a figyelmedbe! Forrás: AFP/Justin Tallis

Katy Perry és a California Gurls

Bár a California Gurls klipje ijesztően giccses, azonban kiragadva a kék hajú, cseresznyebimbójú sütimelltartós jelmezt, garantáltan az este befutója lehetsz, de ha a bálkirálynő nem is, a pasik kedvence mindenképp te leszel. Lehet, kicsit merész, de hát Katy Perry mindig is tökéletesen tudta, hogy milyen külsővel kell igazán kitűnni a tömegből. Ebben a cuccban pedig az sem lesz meglepő, ha hangosan üvöltöd az I Kissed the Girl refrénjét. Hát édesanyád nem feltétlen, de az amerikai énekesnő egészen biztos büszke lenne rád.

Katy Perry és a sütis melltartó. Forrás: Youtube

Marilyn Manson

Manson közkedvelt jelmeztéma minden évben, csak van, hogy inkább halloweenkor használják rémisztgetésre. Elkészítésében nehéz dolgod lesz, hiszen nemcsak a kontaktlencsét, hanem egy halom festéket is el kell, hogy viselj magadon. Nem beszélve a ruházatról, ami ha minél feketébb és elegánsabb, annál jobb, és persze a szögecsek és karkötők sem árthatnak.

Marilyn Manson - Reméljük, a szemed bírja a kontaktlencsét, mert az kihagyhatatlan darab. Forrás: ABC

A ruhát egy elegáns fekete öltönnyel is megoldhatod, a fekete haj pedig egy kalappal is kibliccelhető. Forrás: AFP/Jorge Uzon

Lady Gaga és a Poker Face, a Bad Romance vagy a Born This Way

Gaga kicsit olyan, mint Marilyn Manson női kivetülése, már ami az exhibicionizmust, a feltűnést és a botránykeltést illeti. Számtalan szettet tudnánk ajánlani, amiket Gaga főleg videoklipjeiben használt, legyen akár szó az extravagáns Poker Face, a kb. WC-papírba tekert Bad Romance vagy a talán legjobban elhíresült Born This Way kifestett szmokingos összeállításáról. Egyikkel sem fogsz befürödni. Sőt.

Lady Gaga a Poker Face klipjében. Forrás: Youtube

Az ezerarcú Gaga mindig tudja, hogyan legyen feltűnő. Forrás: Youtube

Kurt Cobain

A Kurt Cobain életéről szóló dokumentumfilmet hamarosan láthatjuk a képernyőkön, viszont addig is bátran ölthetjük magunkra az igen egyszerűnek tűnő jelmezt, ezzel tisztelegve a Nirvana ikonikus frontembere előtt. A feladat bár valóban egyszerűnek tűnik, a látszat csal. Míg Cobain öltözködését - tornacipő, bő kockás- vagy csíkos ing, laza póló, kötött pulcsi, farmernadrág - még könnyedén elsajátíthatjuk, a jellegzetes hosszú szőke haj utánzatával már könnyebben befürödhetünk. Úgy, mint ezek a srácok a Stereogum összeállításában.

Lényeg a tornacipő, csíkos vagy kockás ing, de a hajat könnyen úgysem fogod tudni utánozni. Forrás: AFP/Richard A. Brooks

Kurt Cobain, Nirvana Unplugged koncert, 1993 Forrás: Youtube

Prince

A legendás Prince sem maradhat ki válogatásunkból, kinek jellegzetes öltözéke legalább úgy feldobja a bulit, mint a Purple Rain. Számos lehetőség közül válogathatunk, a 80-as évek darabjaitól kezdve, egészen napjainkig. Legutóbb például a Grammy-gálán adta át az év felvételének járó díjat, önmagához hű öltözékben.

Prince egy 1985-ös koncerten Minneapolisban. Forrás: Origo

1994. május 5. A ruha még mindig menő, ahogy Prince is. Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Prince, a 2015-ös Grammy-gálán. Forrás: AFP/Robyn Beck

PSY

Bár PSY egy lapon sem említhető a többi fenti előadóval, de a Gangnam Style a már mindenki által ismert tánca mellett Pak Cseszang öltözködése is emlékezetes. Extravagáns elegancia, precízen belőtt séró és az elmaradhatatlan napszemüveg.

Lehet bármilyen extravagáns, elegáns öltöny, a jellegzetes szemüveg nem maradhat el.

A jól belőtt séróra is oda kell figyelni. Forrás: AFP

Sia

Ha igazán haladni akarsz a korral, akkor az egyik legújabb őrületet kell követned. Ez pedig nem más, mint Sia frizurája, amelyet az idei Grammy-gálán igen extra, már bőségesen is eltúlzott formában mutatott be nekünk. Ha pedig igazán felismerhető szeretnél lenni, akkor ajánljuk hozzá a testszínű feszülős ruhát is, amit a 11 éves Maddie Ziegler is viselt a Chandelier, és legutóbb az Elastic Heart klipjében.

Sia, akit ellepett a haj. Forrás: AFP/Larry Busacca

Ha a ruha is megvan, már csak a táncot kell megtanulni a farsangi bulira. Forrás: AFP/Kevin Winter

Slash

Az egykori legendás Guns ’n’ Roses-tag, a ma már szólóban nyomuló Slash, nyáron Magyarországon is fellép a VOLT fesztivál nagyszínpadján. A kultikus gitárosnak öltözni legalább annyira divatos ma is, mint Elvisnek, Freddie Mercurynak, Michael Jacksonnak vagy éppen a Kiss tagjainak. A lényeg nem változott. Slash ma is ugyanúgy felveszi a jellegzetes kalapját és szemüvegét a sűrű göndör, hosszú hajára, mint ahogy azt a 90-es években is tette. Slash örök.

Slash és Michael Jackson egy színpadon 1995-ben. Forrás: AFP/Don Emmert

Slash 2014 augusztusában. Nem sokat változott. Forrás: AFP/Mark Ralston

Meghan Trainor

A tavalyi egyik nagy slágerét, az All About That Bass-t gyártó Meghan Trainor is divatos lett a farsangi szezonban. A mindenféle színes ruhák, masnik, fehér harisnya és szőke paróka elengedhetetlen darabja a kollekciónak. A fiúk is szabadon vállalkozhatnak, akárcsak a képen szereplő úriember, akinek ez már elég jól sikerült.

Meghan Trainor az idei farsang egyik nagy slágere. Forrás: Youtube

Meghan Trainor az All About That Bass klipjében. Forrás: Youtube

Egy lelkes fanatikus a videoklip paródiájában. Srácok is bátran próbálkozhatnak. Forrás: Youtube