Ez is ma volt: Két napig szólt ugyanaz a dal a rádióban

2015.02.17. 08:57

Két nagy legendás előadó számára is fontos nap a február 17-e. Míg Elvis lemeze bearanyozódott, az AC/DC debütált. A Rolling Stones két dala pedig felváltva szólt két napon keresztül a rádióban. Hírek, érdekességek, slágerlisták, avagy minden, ami ezen a napon, február 17-én történt a zenében. 

1960-ban ezen a napon Elvis Presley első lemeze, az Elvis aranylemezes lett. A lemezen olyan dalok szerepeltek, mint a Love Me, az Old Shep, vagy éppen a Paralyzed.

1966. február 17-én szökött a brit slágerlisták első helyére Nancy Sinatra mindenki által ismert dala, a These Boots Are Made for Walking. A dal felvételéhez, Frank Sinatra Los Angelesből hozatott sessionzenészeket, segítve ezzel idősebbik lányát. Hát bátran mondhatjuk, hogy megérte.

1969-ben ezen a napon rögzítette Bob Dylan és Johnny Cash közös dalát Girl From The North Country címmel, a nashville-i CBS-stúdióban. Később a dal Dylan Nashville Skyline nevezetű lemezén volt hallható. 

1972-ben egy Los Angeles-i rádióállomás, a KDAY egy napon keresztül ismételve játszott két vadonatúj Rolling Stones-dalt, miután feltehetően ellopták a kazettákat a producer, Jimmy Miller otthonából. Továbbá ezen a napon született Billy Joe Armstrong is, a Green Day punk-rock zenekar frontembere. 

Ma már elképzelhetetlen, hogy valami akkora őrület legyen, hogy két napig csak az szól a rádióban. A Rolling Stones ilyen volt!Forrás: AFP/Timothy A. Clary

1975-ben ezen a napon jelent meg az AC/DC debütáló albumba, a High Voltage. Az album olyan feldolgozásokat is tartalmazott, mint Big Joe Williams bluesklasszikusa, a Baby, Please Don't Go és az énekes, Bon Scott feleségéről szóló She's Got Balls, ami az első olyan AC/DC-dal, amelynek az énekes írta a szövegét. 

Forrás: AFP/Jean-Claude Coutausse

1979-ben a Blondie Parallel Lines című nagylemeze vezette a brit albumlistákat, közel négy hétig a csúcson maradva, olyan dalokkal, mint a Heart of Glass, a Hanging on the Telephone és a Sunday Girl. 

1981. február 17-én született Paris Hilton, aki 2006-ban zenei karierr építésével is próbálkozott. 

1991-ben, ezen a napon született Ed Sheeran brit énekes-dalszerző is, aki 2012-ben vált világhírűvé, és a mai napig hódítja a slágerlistákat. Most éppen a Thinking Out Loud,Don't és az I See Fire című dalokkal. 

Ezen a napon, 1996-ban, egy aukción 4500 dollárért értékesítették Bruce Springsteen lejárt hitelkártyáját. A világhírű énekes fizetni próbált vele egy Los Angeles-i étteremben, és a sikertelen tranzakció után a pincérnőnek ajándékozta szuvenírként. Szerencsés hölgy.

2000-ben a liverpooli Beatles-múzeumban ekkor állították ki John Lennon Steinway pianínóját, amelyiken többek között az Imagine című klasszikust is komponálta. Később a pianínó egy aukción több mint 1,7 millió dollárért kelt el. 

John Lennon Steinway pianínója több mint 1,7 millió dollárért kelt elForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

2003-ban ezen a napon tartóztatták le azt az embert, aki korábban többek között olyan sikeres fiúcsapatok elindulásában segített, mint a Backstreet Boys vagy a 'NSync. Lou Pearlman feltörekvő előadóknak ígért megjelenést a honlapján, mondván, hogy az majd segíti őket munkát találni. Mindezt potom 1500 dollárért cserébe. 

2008. február 17-én Duffy brit soulénekes Mercy című dala került a slágerlisták élére, és több mint öt héten keresztül vezetett. 2008-ban ez volt a legtöbbet eladott lemez az Egyesült Királyságban, és Duffy még Grammy-díjat is nyert a legjobb női popteljesítmény kategóriában. Emlékeztek még?

 Még több infó és érdekesség a ThisDayInMusic oldalán