A Dalban nem jutottak tovább, az akusztik versenyt megnyerték

Leander Rising A Dal 2015
Vágólapra másolva!
A Dal elődöntőjéből ugyan nem jutott tovább, de az ehhez kapcsolódó akusztikus versenyt a Leander Rising Lőjetek fel című dala nyerte, így ők léphetnek majd fel A Dal február 28-i döntőjének showműsorában.
Vágólapra másolva!

A Dal hivatalos oldalán vasárnap éjfélkor lezárult online szavazást, a Leander Rising, a voksok 43,26 százalékával, 14572 szavazattal nyerte, megelőzve Antal Timit, aki a Woke Up This Way-jel 33,45 százalékot (11267 szavazatot) kapott. A Spoon Keep Marching On című dalának akusztikus előadása 10,76 százalékkal (3623 vokssal) harmadik lett.

A szavazás egy Facebook-applikáció segítségével történt, és a január 24-i első elődöntőtől kezdve zajlott. Az akusztikus felvételeket A Dal 30 elődöntős előadója a Petőfi Rádió Bródy Sándor utcai 8-as stúdiójában rögzítette. A dalokra naponta egyszer lehetett szavazni a Facebookon. A három elődöntőből hat-hat akusztikus dal jutott a középdöntőbe az online szavazatok alapján, ezt követően erre a 18 dalra lehetett az utolsó középdöntő (február 21., szombat) utáni vasárnap 24 óráig szavazni.

Hol voltak a szavazók az elődöntő alatt? Forrás: MTVA

A győztes Leander Rising az akusztikus produkcióval szerepelhet A Dal február 28-i döntőjének showműsorában, emellett később egy teljes akusztikus koncertet adhat a Petőfi Rádió műsorában. A Dalhoz kapcsolódó első akusztikus versenyt tavaly a Muzikfabrik nyerte.

A 2009 óta létező Leander Rising (tagjai: Köteles Leander - ének, basszusgitár; Takács József - gitár; Vörös Attila - gitár; Budai Béla - dob) metálzenét játszik, és eddig két stúdióalbumot készített: a Szívidomár 2012-ben, az Öngyötrő tavaly jelent meg.