Még Batman is énekelt az Oscar-gálán

Tegan and Sara Oscar gála 2015
HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 22: Tegan Quin and Sara Quin of "Tegan and Sara" and Akiva Schaffer, Andy Samberg, and Jorma Taccone of "The Lonely Island" perform "Everything Is Awesome" from "The Lego Movie" onstage during the 87th Annual Academy Awards at Dolby Theatre on February 22, 2015 in Hollywood, California. Kevin Winter/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mint minden évben, az Oscar-gála a popzene fanatikusainak is tartogatott élményeket, hiszen a legjobb betétdalok előadóinak sokszor látványos, élő performansza mellett meglepetés produkciókat is láthattunk. 
Vágólapra másolva!

Maroon 5 – Lost Stars

A leginkább az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismert Neil Patrick Harris és a Cup Song-ról elhíresült színésznő, Anna Kandrick közös dalra perdülése után a sort Adam Levine és a Maroon 5 Lost Stars című dala nyitotta. Talán az este leggyengébb és egyben legrövidebb fellépése volt ez, annak ellenére, hogy nagyon vártuk a tavalyi év egyik legjobb soft-rockos pop dalát, amit a nagy sikerű Szerelemre hangszerelve című film betétdalának írtak. A filmben Keira Knightley mellett Adam Levine egy híres popsztárt alakítva adja elő a dalt.

A refrén második fele már nem hasonlított az eredetihez, de elvitte a show-t Forrás: AFP/Kevin Winter

Ott azonban ez sokkal jobban sikerült, hiszen hallhatóan már a versszakokban küzdött a hangokkal, és láthatóan zavart is volt, aminek persze számos oka lehet, a rossz monitorozástól akár egy betegségig, mindenesetre ő ennél sokkal többre képes. A refrén második feléhez érve már le is cserélte a fejhangokat és valahogy elvitte a show-t, viszont sajnos a dalnak igen hamar vége lett, gyakorlatilag lefelezve az eredetit. Nagyon vártuk volna Keira Knightley meglepetés belépését, ő azonban a közönség soraiból figyelte a produkciót.

Tegan and Sara & The Lonely Island – Everything is Awesome

Az este legszórakoztatóbb produkcióját hozta A Lego kaland-hoz írt Everything is Awesome, amit még azok is élvezhettek, akik egyébként ki nem állhatják a dalt, hiszen olyan látványt körítettek mellé, ami egy jó darabig az emlékezetünkben él majd.

Kicsit sokan voltak a színpadon, nem akármilyen látványt biztosítva Forrás: AFP/Kevin Winter

A rengeteg színpadi elem, táncosok és legófigurák között Tegan és Sara hozták a cukilány-stílust, míg a babakék öltönybe öltözött Lonely Island-es srácok szórták idióta rímeiket. A találkozóra még Batman is elment, és énekléssel is próbálkozott. Mindenképp emlékezetes marad.

Rita Ora – Grateful

A Beyond the Lights című filmhez írt betétdal ugyan Oscar-jelölést kapott, de ez a nagy ívű ballada volt a legjellegtelenebb induló az esélyesek közt. Rita Ora gyönyörű hangjával professzionálisan adta elő a darabot, amihez nagyon szép megvilágítást kaptunk, bár ez különösebb mély nyomot nem hagyott bennünk.

Rita Ora gyönyörű volt, de a dal még mindig nem annyira érdekes Forrás: AFP/Kevin Winter

Tim McGraw – I’m Not Gonna Miss You

Sajnos Glan Campbell súlyosbodó betegsége (2011-ben Alzheimer-kórral diagnosztizálták) miatt nem tudott fellépni utolsó, I'm Not Gonna Miss You nevet viselő dalával, ami a Glen Campbell: I’ll Be Me című dokumentumfilmben volt hallható.

Tim McGraw nem hibázott, azonban egészen más volt így hallani a dalt, nem nyújtott akkora élményt mint, Glen Campbell megszólalásában. A huszadik század egyik legnagyobb countryzenésze előtt való tisztelgésként azonban mindenképpen megható darab volt.

Tim McGraw énekli Glen Campbell legutolsó dalát Forrás: AFP/Kevin Winter

Jennifer Hudson – I Can't Let Go

Az idei extra produkciók között volt Jennifer Hudson dala, amit az In Memorian – a tavaly elhunyt filmes szakemberekre való megemlékezés – kapcsán énekelt el, és amivel még mai napig is bizonyítja, hogy ő az egyik legbitangabb hangú női énekes a 21. században. A gyönyörűen és rendkívül alázatosan előadott I Can't Let Go bizonyítja, hogy még egy tipikus ballada is igazán ütős tud lenni, ha van benne valami plusz.

Jennifer Hudson sosem okoz csalódást Forrás: AFP/Kevin Winter

John Legend & Common – Glory

Az est egyértelmű fénypontja a legjobb betétdal Oscar-díját is elnyerő, John Legend & Common Glory című dalának előadása volt. A Selma betétdala nemcsak a feketék egyenlőségéért vívott harcot eleveníti fel, hanem ma is élő, aktuális társadalmi problémákat is, mint a Fergusonban lelőtt Michael Brown ügye. A professzionálisan előadott zongorás popdal mondanivalója, Common rapbetéte és gospelkórussal alátámasztott refrénje annyira erős, hogy a közönség soraiban többen is megkönnyezték a produkciót. A legnagyobb vastaps egyértelműen ennek az előadásnak ment, és nem érdemtelenül.

John Legend, Common és a gospelkórus Forrás: AFP/Kevin Winter

Lady Gaga – The Sound of Music (Medley)

Lady Gaga igazán visszafogott stílusban, gyönyörűen és alázattal énekelte el a klasszikus A muzsika hangja című film 50. évfordulójának tiszteletére összeállított zenei egyveleget. A vastaps alatt Gaga Julie Andrewszal, az eredeti, 1965-ös film főszereplőjével ölelkezett. A produkciót a kórus és a vonósok mellett egészen lenyűgöző látvány övezte.

Lady Gaga magához képest visszafogott stílusban Forrás: AFP/Robyn Beck

Az éneklés mellett a látvány se volt semmi Forrás: AFP/Kevin Winter