Egy ringben a Punnany Massif és a Carbonfools

Fehér Balázs Carbonfools Man of the Year
Fehér Balázs Carbonfools
Vágólapra másolva!
Frontemberek az év férfija díj jelöltjei között.
Vágólapra másolva!

A hazai zenészvilág meghatározó alakjai, akik saját együttesükkel jelentős sikereket értek el, így nem meglepő, hogy tavaly megjelent közös daluk is népszerű lett. Fehér Balázs és Felcser Máté már hosszú évek óta nagyon szoros barátságot ápol, rivalizálás pedig mindeddig alig volt köztük. Most azonban „ellenfelek” lettek, hiszen mindkettőjüket ugyanabban a kategóriában jelölték a Playboy Man of the Year versenyén.

„Nagyon örülök, hogy Balázst és engem is jelöltek, mert ez számomra azt jelenti, hogy a közös dolgaink biztos befutók lesznek” – mondta Felcser Máté, aki a tavalyi Ő és Én projekt sikerei után Fehér Balázs szólólemezének társproducere lesz. Nem a zenéléssel kezdődött azonban a két frontember kapcsolata.

„Előbb volt a barátság, csak utána jött a munka. Sokszor meglátogattuk egymást még akkor, amikor külön városban éltünk. Máté egyébként zseniális karakter, és bár sokban különbözünk, kicsit olyan, mintha az első perctől kezdve összekapcsolódott volna a lelkünk” – kezdte Fehér Balázs, aki hozzátette szakmailag és emberileg is nagyra tartja zenésztársát. „A legnagyobb erénye szerintem az, hogy kíváncsi és elhivatott, de hozzám hasonlóan ő is küzd a szuperegójával. Ezzel kapcsolatban nagyon sokat tanultam tőle” – mondta el a Carbonfools énekese.

Sokban különbözünk, de kicsit olyan, mintha az első perctől kezdve összekapcsolódott volna a lelkünk Forrás: Éder Krisztián

A Punnany Massif frontembere szerint Balázs már az első találkozásnál belecsapott a közepébe és mesélni kezdett a terveiről, amelyekben Máténak is szerepet szánt. Végül a közös elképzeléseket egy csapatépítő tréningen próbálták formába önteni, ami azonban nem úgy sült el, ahogy tervezték.

„Két alkotótársunkkal kiegészülve mentünk le a Balatonhoz azzal a céllal, hogy kitaláljuk Balázs szólóalbumának koncepcióját. A gyakorlatban viszont néhány óra elteltével FeBával ölre mentünk a bokáig érő vízben. Persze ez nem egy komoly meccs volt, de sajnos be kell vallanom, ebben ő teljesített jobban. Igazából a zenén kívül szinte mindenben eltér az ízlésünk, így komoly rivalizálás sohasem volt közöttünk” – mesélte Máté.

Zenén kívül szinte mindenben eltér az ízlésünk, így komoly rivalizálás sohasem volt közöttünk Forrás: Pejkó Gergő

„Ez azért nem teljesen igaz így” – vette át a szót Balázs. „Az egészséges versenyszellem megvan köztünk is, mindig találunk valamit, amiben összemérjük magunkat, de persze csak a poén kedvéért. Most például biztos vagyok benne, hogy én vagyok az esélyesebb a Playboy díjára. Úgyhogy kedves Máté, azt üzenem, szedd össze magad, ha le akarsz nyomni!”

Üzengetés ide vagy oda, a Man of the Year jelöltek sorsáról mint minden évben, idén is online szavazással dönt a közönség.