Hamupipőke elvarázsolta a mozinézőket

Vágólapra másolva!
Hamupipőke a hét végén elvarázsolta a mozirajongókat: a Walt Disney stúdió Kenneth Branagh rendezte nagyjátékfilmje 70,1 millió dolláros (20,3 milliárd forint) jegybevétellel nyitott az amerikai mozikban, világszerte 132 millió dollárral.
Vágólapra másolva!

A Walt Disney klasszikus rajzfilmjeinek élőszereplős feldolgozása telitaláltatnak bizonyult az elmúlt években: tavaly a Csipkerózsika történetét átdolgozó Demóna Angelina Jolie főszereplésével szintén mintegy 70 millió dollárral debütált első hétvégéjén.

Demónánál jobb, Alíznál gyengébb

A Hamupipőke című film ezen a hét végén nyitott Észak-Amerika 3845 filmszínházában, és elkészítésének 95 millió dolláros költségei már meg is térültek. Nem érte el ugyan a nagysikerű Aliz Csodaországban 116,1 millió dolláros nyitását, de meghaladta a Demóna bemutató-hétvégi 69,4 millió dolláros jegybevételét annak ellenére, hogy olyan világsztárok, mint Angelina Jolie vagy Johnny Depp nem szerepelnek a filmben.

A Hamupipőke sem nélkülözi azonban a parádés szereposztást, olyan közkedvelt színészeket láthatunk a filmvásznon, mint Cate Blanchett, Helena Bonham Carter és Stellan Skarsgard. Globálisan is jól nyitott a film, 62,4 millió dollár bevételt ért el a nemzetközi forgalmazásban, holott csak a piacok 60 százalékán mutatták be, köztük Kínában, ahol 25 millió dollár értékben váltottak rá jegyet a nézők.

Éjszakai hajsza és A titkos szolgálat

A Hamupipőkétől messze elmaradt a kasszasikerlista második helyén Liam Neeson és Ed Harris legújabb akciófilmje, az Éjszakai hajsza. A Warner Bros filmje nem érte el a bemutatása előtti várakozásokat, amelyek 15 millió dolláros első hétvégi jegyforgalmazást reméltek. A film nézőinek 52 százaléka a nők köréből került ki, közülük 86 százalék volt 25 év feletti.

A lista harmadik helyére a Matthew Vaughn rendezte Kingsman: A titkos szolgálat című mozi került 6,2 millió dolláros bevétellel. A múlt heti éllovas, Neil Blomkap scifije, a Chappie - melyben Hugh Jackman játszik egy gondolkodni és érezni megtanuló robotrendőrt - visszacsúszott az ötödik helyre 5,8 millió dolláros jegybevétellel.