Keretezze betonba szeretteit

karácsony dizájn
Vágólapra másolva!
A betonról általában nagy és rideg épületek, esetleg utak jutnak eszünkbe, de még véletlenül sem a lakberendezés világa, amely finom alapanyagokat és eleganciát igényel. A szürke és darabos beton tipikusan az, amit kizárólag kint viselünk el, általában ott sem szívesen. 
Vágólapra másolva!

Itt az ideje leszámolni előítéleteinkkel, a beton ugyanis kifejezetten menő is lehet a lakásban. És nem csak burkolatokra gondolunk, hanem a minket körülvevő tárgyakra. Ebben a műfajban a budapesti székhelyű IVANKA Stúdió dizájntermékei járnak az élen. Gondolta volna például, hogy ennyire vagányul nézhet ki egy képkeret, ha nem fából, hanem a szürke, kemény és egyenetlen anyagból készül?

Beazonosíthatatlan látványt nyújtott Forrás: http://player.hu/

A céget 2003-ban alapította Ivánka Katalin és Ivánka Rudolf. A házaspár Kanadában csodálkozott rá először a beton kreatív használatára a lakberendezésben, mikor meglátták az anyagot egy gyönyörű, kézzel simított konyhapult formájában.

– emlékezett vissza Ivánka Katalin egy interjúban. Az élmény hatására beindították saját startup-vállalkozásukat, amely hamarosan kilépett a nemzetközi piacra is. Ma a világ minden részéről kapnak megendeléseket.

Főleg luxusbeton burkolatokat csinálnak, de próbálják kihozni a sokak által lenézett anyagban rejlő végtelen változatosságot: a képkereten túl ékszereket, táskákat, sőt, még ruhát is készítenek. Természetesen mindet betonból.