Az amerikai blues királynője Pakson koncertezik

Beth Hart címlapi
Vágólapra másolva!
Beth Hart lesz a sztárvendég a Gastroblues Fesztiválon, akinek olyan ütős hangja van, hogy mindenki elbújhat mögötte, nem hiába emlegetik Janis Joplin utódjaként.
Vágólapra másolva!

Huszonharmadszor rendezik meg a paksi Gastroblues Fesztivált július 3. és 5. között. Ez hazánk legrégebb óta folyamatosan megrendezett bluesfesztiválja.

„Beth Hart a blues műfaj egyik legfényesebb csillaga ma Amerikában, olyan, mintha Janis Joplin reinkarnációja lenne” – mondta a fesztivál szervezője, Gárdai György. Az 1993-ben feltűnt fehér soul-blues énekesnőt nem véletlenül hasonlítják Janis Joplinhoz. Egy ideig kábítószer-problémákkal küzdött, de sikerült legyőznie a függőségét. Az igazi karcos hangú énekesnőt 2014-ben jelölték az Év Legjobb Női Blueselőadója díjra a Blues Music Awardson. Karrierje során olyan gitármágusokkal is szerepelt együtt, mint Jeff Beck, Joe Bonamassa és Slash.

A fellépők között van még Finnországból Ina Forsman, Svájcból Bettina Schelker, aki nem mellesleg profi ökölvívó is. Érkezik még a Jethro Tull egykori gitárosa, Martin Barret, valamint az amerikai Carl Verheyen, aki elsősorban a Supertramp gitárosaként ismert. A hazai dívákat pedig Keresztes Ildikó, Pleszkán Écska és Tóth Vera képviseli.