A britek kedvence koncertezik Veszprémben

emeli sandé címlapi
NEW YORK, NY - NOVEMBER 11: Emeli Sande performs on stage during the VH1 "You Oughta Know In Concert" 2013 on November 11, 2013 at Roseland Ballroom in New York City. Neilson Barnard/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Emeli Sandé is fellép a VeszprémFesten, de ott lesznek még a dzsessz nagyágyúi és a Kool and the Gang is. 
Vágólapra másolva!

A fellépők közül a skót soul és r&b énekesnőt, Emeli Sandét érdemes megemlítenünk, aki megdöntötte a Beatles által tartott csaknem fél évszázados rekordot, ugyanis Our Version of Events című debütáló lemeze 63 hétig tartózkodott a brit Top 10 albumlistán. 2013-ban a Brit Awards zenei gálán ő nyerte legjobb brit női előadónak járó díjat. Az énekesnő sokaknak a londoni olimpiáról lehet ismerős, a nyitó- és záróünnepségén is fellépett. De ha még így sem mond semmit, itt egy dal tőle, a Next To Me, ami hazánkban is rádiós sláger volt.

A VeszprémFesten fellépők között szerepel Roger Hodgson, Irvin Mayfied Jr., a New Orleans Jazz Orchestra és a Kool and the Gang, akik nem először járnak Magyarországon. Veszprémbe látogat a Dee Dee Bridgewater amerikai dzsessszénekesnő is, aki állítólag már óvodás korában is Ella Fitzgerald dalait énekelte.

Még egy jó hír, hogy két új helyszínnel is bővül idén a fesztivál, melyet július 15. és 18. között rendeznek meg Veszprémben. Új helyszínként jelenik meg a vár alatti egykori püspöki pihenőben kialakított FestGarden, ahol július 16-ától háromnapos dzsessz- és világzenei koncertsorozatot rendeznek, a fiatalabb korosztályt 17-én és 18-án, pénteken és szombaton a FestPresso névre keresztelt Expresszó Klubban hip-hopos, szvinges, elektrós hangzású koncertekkel várják a szervezők.