Harminc perce volt, hogy beugorjon Plácido Domingo helyett

luca salsi
Vágólapra másolva!
Harminc perce volt szombaton Luca Salsi olasz baritonnak arra, hogy beugorjon a gyengélkedő Plácido Domingo helyett Verdi Ernani című operájában, a New York-i Metropolitan Operában.
Vágólapra másolva!

Álvaro Domingo, a világhírű énekes fia hívta fel telefonon azzal, hogy édesapja nem érzi jól magát - emlékezett vissza Salsi, aki azonnal taxiba ült, hogy a Metbe siessen, sminkeljen és jelmezt öltsön, hogy elénekelje a Verdi-opera Don Carlójának szerepét. A helyi idő szerinti szombat délutáni előadást világszerte közvetítették a rádiók.

Csak mentem és énekeltem

James Levine-nal, a Met főzeneigazgatójával, akivel Salsi még sosem találkozott, szintén folytatott egy gyors megbeszélést, mielőtt épp időben színpadra lépett az első felvonásban.

Luca Salsi egy másik Verdi-operában Forrás: giuseppeverdi.it / Roberto Ricci

"Jobb volt ez így, mivel nem volt időm gondolkodni, és idegeskedni. Csak mentem és énekeltem" - idézte vissza az előző napi bravúros beugrást egy vasárnapi nyilatkozatában a bariton.

Peter Gelb, a Met igazgatója péntek este ugyan értesítette Salsit arról, hogy Domingo megfázott, de szombat reggel azt közölték vele, hogy nem lesz szükség beugrásra.

Domingo nem tudott felmenni a színpadra

Amikor azonban Plácido Domingo megérkezett a szombati előadásra, érezte, nem tud felmenni a színpadra.

Placido Domingo a színfalak mögül drukkolt Forrás: AFP

A 40 éves Salsi utoljára 2013-ban a római operaházban énekelte Don Carlo szerepét Riccardo Muti vezénylete alatt.

Domingo végig a színfalak mögött maradt, hogy bíztatásával segítse az olasz baritont, aki az opera Met-előadásában még soha nem volt színpadon. "Mindent improvizálnom kellett" - tette hozzá.

Az előadás végén a közönség virágokkal köszönte meg a bravúros beugrást. Salsi aznap este még Donizetti Lammermori Luciájának Enrico szerepét is elénekelte a Metben.

Ők csináltak popzenét az operábólhttp://figaro.reblog.hu/a-harom-tenorvilagbajnokPlácido Domingo is bevállalta a jeges vizethttp://figaro.reblog.hu/placido-domingo-is-vallalta-a-jeges-vizet