Elhunyt a fiatal színésznő

2015.04.27. 13:59

Hosszú betegség után elhunyt Páll Mónika, a Kaposvári Egyetem 29 éves, színész szakos hallgatója. 

Kétszer kellett műteni

Agydaganata volt, először 2010 szeptemberében műtötték, utána éveken át tünetmentes volt. 2014-ben azonban ismét operálni kellett a fiatal lányt. Ezután speciális terápiára volt szüksége, amelyre megpróbálta összegyűjteni a szükséges 2 millió forintot.

Páll MónikaForrás: Facebook/Páll Mónika

Ekkor a Facebookon is közzétett egy felhívást, amelyben azt írja: "kitartó harcos vagyok, az erőm határtalan. Látom az emberek segítőkészségét, jóságát. Célom van, amiért megszülettem: a művészet".

Sokat adott

A fiatal tehetség rendszeresen járt a Mosolygó Kórház Alapítvány szervezésében zenészekkel énekelni, mesélni, előadást tartani. Rengeteg gyermekotthonban, értelmileg sérültek otthonában megfordult, hogy – mint írta – mosolyt csaljon az arcokra.

Sokan próbáltak segíteni

A budapesti Nemzeti Színházban tavaly májusban jótékonysági gálát szerveztek a megsegítésére, "Egy kéz elég" címmel. A gála teljes bevételét a barátnő, kolléganő németországi kezelésére ajánlották föl.

Idén januárban többek között Pitti Katalin operaénekesnő is fellépett azon a budapesti, Hermina-kápolnabeli koncerten, amelyen ugyancsak adományokat gyűjtöttek a számára. 

Élni akarása kivételes volt

A fiatal lány a második műtét után azt írta: "átadtam az életem irányítását a jóistennek, persze, érezve, hogy én mit szeretnék: élni, élni, élni". Az összes nehézség ellenére úgy fogalmazott: "az életem története pont az, aminek lennie kellett. Megtanultam a legfontosabbat: a szeretetet".