Összejöhet a bravúr Csemer Boglárkáéknak

Csemer Boglárka
Budapest, 2015. március 1. A győztes Csemer Boglárka (Boggie) (k) és énekesei az Eurovíziós Dalfesztivál A Dal című magyar válogatóversenyének döntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. február 28-án este. Csemer Boglárka Boggie és a Wars For Nothing című dal képviseli Magyarországot a májusi bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Alig jutott az Eurovíziós Dalfesztiválon kívül is értelmezhető előadó a csütörtöki versenynapon a döntőbe, így a kedden továbbjutott Csemer Boglárkáéknek sem kell túlzottan aggódniuk, unalmas balladák taroltak ezúttal is. 
Vágólapra másolva!

A második elődöntőn tizenheten vettek részt, és innen is tízen jutottak tovább. "Önöknek mindössze annyi a dolguk, hogy élvezzék a műsort" - mondta rögtön a műsor elején Gundel Takács Gábor, ugyanis Magyarországról már nem lehetett beleszólni a szavazásba. A műsorvezetők kezdésként ezúttal is kipróbálták az effekteket, meggyőződtek róla, hogy működik a szélgép is, és megszólították a közönséget, hogy készen állnak-e. Erre persze hatalmas sikongatás volt a válasz, úgyhogy bele is vágtak a második elődöntőbe.

Ezt előzetesen is sokkal unalmasabbnak és egysíkúbbnak tartották, mint az első fordulót, amibe azért jutott egy finn punkzenekar, egy király dán együttes vagy egy harsány szerb induló. Egészen a nyolcadik-kilencedik előadóig nem volt olyan versenyző, aki ne a szerelemről akart volna valami örökérvényűt énekelni a közönségnek, úgyhogy egyhangúan hömpölygött a show. Az általunk beharangozott izraeli Justin Timberlake tudta csak valamennyire feldobni a hangulatot és Lettország képviselője, aki egyedül énekelt modernnek nevezhető számot.

A végeredmény aztán megint mindent alulmúlt. Több olyan versenyző is bekerült a döntőbe, akitől úgy sem tudnánk felidézni egyetlen hangot sem, hogy még jegyzetet is készítettünk a műsor alatt. Mindenesetre ott lesz a döntőben Litvánia, ők elsőként léptek este színpadra, Lengyelország, Szlovénia, ahol egy házaspár zenélt, Svédország, amit a végső győzelemre is esélynek tartanak, mert közel jár az elmúlt évek house-sztárjaihoz, Norvégia, Montenegró. Bekerült Ciprus egy Byealexhez hasonló, visszahúzódóbb előadóval, Azerbajdzsán, Lettország és Izrael.

Ahogy az első elődöntőt, úgy a döntőt is élőben közvetíti az Origo. Kövessék velünk szombat este a háromórás, huszonhét versenyzős gigaműsort. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a zsibbasztó balladatengerből valami szórakoztató közvetítést faragjunk. Ne felejtsék, a döntőben ott lesz a magyar induló, Csemer Boglárka is, aki egy háborúellenes dallal nevezett az Eurovíziós Dalfesztiválra, és úgy tűnt, simán továbbjutott kedden. Vajon meglesz a hosszú évtizedek után a dobogó? Sikerül felülmúlni Kállay-Saunders Andrást vagy Bayer Friderikát?