Alföldi fotójával segít a hátrányos helyzetű gyerekeken

Vágólapra másolva!
Aukciót hirdettek meg az interneten az Igazgyöngy Alapítvány javára. Az L. Ritók Nóra által alapított művészeti iskola kelet-magyarországi településeken igyekszik perspektívát nyújtani a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára. A kezdeményezésbe Alföldi Róbert is beszállt.  
Vágólapra másolva!

Azok felé, akikből ugyanúgy lehetne bármi, mint az élet naposabb felén élőkből, de nekik kevesebb jut a lehetőségekből, a jövőből. Akikért muszáj összefognunk” – írja Ritók Nóra az aukció Facebook oldalán, ahol licitálni lehet az iskola növendékei által készített gyerekrajzokra.

Ritók Nóra Fotó: Bielik István - Origo

Jobb az emberek hangulata

Az alapítvány művészeti iskolájába jelenleg 520 gyerek jár, hat településen. Ritók Nóra az Origónak adott januári interjújában elmondta, hogy a rajz-festés sikerélményt ad a gyerekeknek, a szülőket pedig partnerként kezelik a komplex fejlesztő munka során, amelynek már látszanak az eredményei. „A gyerekek tanulmányi eredményei javulnak,

kevesebb a lemorzsolódás, az uzsora hátrébb húzódott,

jobb az emberek hangulata, elkezdtek kerteket művelni, a lakókörnyezetük rendezettebb lett” – mondta.

A rajzolás sikerélményt is ad a gyerekeknek Fotó: Bielik István - Origo

A brókerbotrány őket is sújtotta

Az alapítványt a februárban kirobbanó BudaCash botrány is sújtotta, ugyanis Ritókék a brókercég ügyfelénél, az ERB ZRT. berettyóújfalui bankjában tartotta a pénzét, amit a botrány kirobbanása után befagyasztottak. Mivel a bank sok más ügyfeléhez hasonlóan az Igazgyöngy nem tudott hozzáférni a saját számlájához, egész működését veszély fenyegette.

Alföldi is beszállt

A mostani aukció május 30-án éjfélig lehet licitálni, és nemcsak a gyerekek rajzaira és festményeire. A kezdeményezésbe beszállt Alföldi Róbert is, aki egy saját magáról készült reklámfotót ajánlott fel árverezésre.

Alföldi nem teszi ki magát a falra Forrás: Origo

A Coca Cola kampányában készült egyedi nagyméretű képet a rendező dedikálta is, és saját kezűleg fogja átadni új tulajdonosának. Alföldi szerint a kép nagyon ízléses tálalású, amit ő is szívesen látna a falán, de

„az ember magát mégsem teszi ki a falra”.

A licit a cikk megírásakor 270 ezer forintnál járt, de Alföldi szerint az igazi értéket a gyerekrajzok képviselik:

Mohácsi Vanda Forrás: Igazgyöngy Alapítvány

„Amikor majd sok-sok év múlva csodálva nézzük ezeknek az ifjú kis zseniknek a munkáját, vagy csak hozzájárulunk, hogy egy élhetőbb és boldogabb országot hozzanak létre a mostani kölykök, akkor már megérte. Nagyon is!” – írja.