Meghalt Haás Vander Péter

Haás Vander Péter
Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után elhunyt Haás Vander Péter. 
Vágólapra másolva!

A szinkronszínész 52 éves volt - értesült a Színház.hu. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után Haás Vander Péter 1989-től 1990-ig a József Attila Színházban játszott. Később az Arany János Színházba, majd 1994-ben a Tivoli Színházba szerződött. 1996-tól a Budapesti Kamaraszínházban játszott egészen a teátrum megszüntetéséig.

Steven Segal hangja is volt

Több mint húsz éve szinkronizált, számos sorozat főszereplőjének adta a hangját. A többi között a Dexterben Dexter Morgan, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Shark - Törvényszéki ragadozóban Leo Cuttler államügyész magyar hangja is volt.

Haás Vander Péter 52 éves volt Forrás: MTI/Kollányi Péter

De ő kölcsönözte a hangját például Alec Baldwinnak A téglában, és Steven Seagalnak a Volt egyszer egy igazságban.

Pótolhatatlan volt

Két évvel ezelőtt az Origónak adott egy interjút. Ebben egyebek mellett azt mondta: "Az mindig egy nagy öröm, amikor egy már korábban bejáratott színészhez hívnak. Egyrészt, mert amikor beszélgetek különböző emberekkel, azt hallom, hogy nekik is sokat számít, amikor valakinek a megszokott magyar hangját hallják. Másrészt mert ezeket a színészeket, mint például Tim Robbinst, már megkedveltem."

A teljes interjút itt olvashatja el.