Hosszan tartó betegség után elhunyt Haás Vander Péter. 

A szinkronszínész 52 éves volt - értesült a Színház.hu. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után Haás Vander Péter 1989-től 1990-ig a József Attila Színházban játszott. Később az Arany János Színházba, majd 1994-ben a Tivoli Színházba szerződött. 1996-tól a Budapesti Kamaraszínházban játszott egészen a teátrum megszüntetéséig.

Steven Segal hangja is volt

Több mint húsz éve szinkronizált, számos sorozat főszereplőjének adta a hangját. A többi között a Dexterben Dexter Morgan, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Shark - Törvényszéki ragadozóban Leo Cuttler államügyész magyar hangja is volt. 

Haás Vander Péter 52 éves voltForrás: MTI/Kollányi Péter

De ő kölcsönözte a hangját például Alec Baldwinnak A téglában, és Steven Seagalnak a Volt egyszer egy igazságban. 

Pótolhatatlan volt

Két évvel ezelőtt az Origónak adott egy interjút. Ebben egyebek mellett azt mondta: "Az mindig egy nagy öröm, amikor egy már korábban bejáratott színészhez hívnak. Egyrészt, mert amikor beszélgetek különböző emberekkel, azt hallom, hogy nekik is sokat számít, amikor valakinek a megszokott magyar hangját hallják. Másrészt mert ezeket a színészeket, mint például Tim Robbinst, már megkedveltem."

De az igazán nagy öröm számomra az, amikor felhívnak, hogy holnap kellenék hozzá, és kénytelen vagyok idő hiányában nemet mondani, akkor nem mást keresnek gyorsan, hanem megkérdezik, hogy rendben, mikor érnék rá. Ezek nagy dolgok."

A teljes interjút itt olvashatja el.