Hosszú évek után éledeznek a Pink Floyd-tagok

roger waters
Vágólapra másolva!
Több mint húsz évvel utolsó szólóalbuma után Roger Waters a hétvégi Newport Folk fesztiválon bemutatott egy dalt, ami vélhetően a régóta ígérgetett következő lemezén szerepel majd.
Vágólapra másolva!

"Először fogok nyilvánosan zongorázni és énekelni egy dalt" - mondta felvezetésként Waters, mielőtt a hangszerhez ült volna, és belefogott volna a Crystal Clearbe. Előtte persze még beszélt egy kicsit a fesztiválról és szólásszabadságról.

Az előadásban az amerikai My Morning Jacket és a Lucius nevű indie-pop együttes tagjai segítették. A koncerten egyébként több Waters-dal is megszólalt, volt például Wish You Were Here és Brain Damage/Eclipse is.

A dal a legnagyobb Pink Floyd-rajongókon kívül aligha hozhat izgalomba bárkit is. A zongoramenetben semmi emlékezetes nincs, a monumentális refrént is sokszor lehetett már korábban hallani Pink Floyd-dalokban.

Nemrég mutatta be legújabb dalát a Pink Floyd másik frontembere, David Gilmour is. A Rattle That Lock az azonos című szólólemez beharangozó dala. A lemez kilenc évvel az előző szólóalbum után, szeptemberben érkezik.

A Rattle That Lockba sokkal több kisebb ötlet került, mint Waters Crystal Clearjébe, emellett Gilmour nem olyan megalomán dalszerző, mint egykori zenésztársa, az ő dala így néhány hallgatás után jóval szórakoztatóbbnak tűnik.

Szavazzon!

Ki nyeri ezt a meccset?